Απάντησε σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ το Προεδρικό

Οι απαντήσεις που δίνει ξεχωριστά σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ η Κυβέρνηση

Mε γραπτές απαντήσεις, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος σχολιάζει τις τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ, (Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση του ΑΚΕΛ που καλεί τον ΠτΔ να πάψει να κρύβεται και εδώ την τοποθέτηση του ΑΚΕΛ που κάνει λόγο για "προεδρικό γαμπρό") στο ζήτημα που προέκυψε με τη μαρίνα Αγίας Νάπας μετά την Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Υφυπουργείο Τουρισμού. Την ίδια ώρα απάντησε και στα πυρά που δέχεται από ΔΗΚΟ , (όταν το Δημοκρατικό Κόμμα με ανακοίνωση του μίλησε για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας & Υπουργικού για τη μαρίνα Αγίας Νάπας).

Η απάντηση σε ΑΚΕΛ:

Συγκεκριμένα σημειώνεται πως , «είναι κατανοητή η δυσκολία του ΑΚΕΛ να διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία χωρίς να εκτοξεύει ύβρεις και λάσπη, προβάλλοντας στον λαό είτε θέσεις είτε προτάσεις είτε απόψεις για την επίλυση των πραγματικών του προβλημάτων».

Δείτε επίσης: Πόλεμος ανακοινώσεων μετά την Έκθεση Ελεγκτικής για Υφ. Τουρισμού

Για αυτό , προστίθεται επικεντρώνεται από την επομένη κιόλας της επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη στην προσπάθεια διαβολής και σπίλωσης της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συναισθανόμενοι την αδυναμία τους να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου καταφεύγουν σε μια κίτρινη προεκλογική προπαγάνδα, επεσημαίνει.

Ταυτόχρονα αναφέρεται ατην ανακοίνωση, «την ώρα της μάχης με την πανδημία και ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις είναι εκτός εργασίας ως συνέπεια των μέτρων, η μόνη έγνοια του κ. Άντρου Κυπριανού το τελευταίο διάστημα είναι να αποσυρθεί το διάταγμα για την απαγόρευση διαδηλώσεων, ενώ στη μάχη για αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις, νοικοκυριά και την οικονομία της χώρας, η πρόταση του ΑΚΕΛ είναι να καταψηφίζει τους προϋπολογισμούς, να καταψηφίζει τις εγγυήσεις για δανεισμό των επιχειρήσεων και να στέκεται εμπόδιο στις όποιες μεταρρυθμίσεις προτείνει η Κυβέρνηση».

«Ο λαός θα τους κρίνει», ανέφερε καταληκτικά.

Η απάντηση σε ΔΗΚΟ

Θα ήταν καλό το ΔΗΚΟ να εκθέσει στον λαό ποιες πραγματικά είναι οι θέσεις του, αν έχει, στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες και τη χώρα αυτή την περίοδο, αντί να στοχοποιεί μια επένδυση 300 εκ. ευρώ που ήρθε στην πατρίδα μας επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Μια επένδυση, η οποία παρέμενε για κάποια χρόνια στα χαρτιά, χωρίς χρηματοδότηση, και που βοήθησε την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου να αναπτυχθεί περαιτέρω, να βρουν δουλειά άνεργοι, να δουλέψουν εκατοντάδες επιχειρήσεις και να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της πατρίδας μας.

Θα είναι υπεύθυνοι απέναντι στον τόπο και τους πολίτες εάν με την προεκλογική τακτική που ακολουθούν και για μικροκομματικές εκλογικές σκοπιμότητες διώξουν τέτοιες επενδύσεις από τον τόπο μας και αποτρέψουν άλλους που σχεδιάζουν να επενδύσουν, διασύροντας τους καθημερινά.

Για άλλη μια φορά ρωτάμε το ΔΗΚΟ, αφού απάντηση δεν λάβαμε, αν:

1.     Πιστεύει ότι πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Κύπρο; Και αν όχι, κάτι που προφανώς είναι η θέση του, ποιο κόστος θα πληρώσει;

2.     Έχει κάτι το ΔΗΚΟ να προτείνει σε σχέση με την οικονομία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι τρομερές συνέπειες της πανδημίας; Ή απλώς θα καταψηφίζει τους προϋπολογισμούς για το χατίρι ενός ανεξάρτητου κρατικού αξιωματούχου;

3.     Επιμένει σε αυτό που ο Πρόεδρος του δήλωσε σήμερα στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, και άφησε τους πάντες άφωνους, δηλαδή να αγοράσουμε μη εγκεκριμένα εμβόλια, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών;

Αυτές είναι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πανδημίας, της οικονομίας και του Κυπριακού που προτείνει το ΔΗΚΟ;

Όλα τα άλλα μέσα που μετέρχεται είναι απλώς προεκλογικά πυροτεχνήματα κρότου λάμψης. Οι πολίτες δεν μπορούν να ξεγελαστούν.

 
20078