Απάντηση ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας 

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Απάντηση στις χθεσινές (8/4) δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Κυριάκου Κούσιου, έδωσε σήμερα το ΔΗΚΟ αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το ΔΗΚΟ, «υπενθυμίζουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας είναι η κυβέρνηση που τις λαμβάνει», ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως, «εντέχνως η κυβέρνηση ανασύρει επιλεκτικά στοιχεία και μόνο αυτά που τη βολεύουν για να ωραιοποιήσει την εικόνα. Η πραγματικότητα είναι ότι διανύουμε το δεύτερο συνεχή χρόνο σε κλοιό πανδημίας και αυτή τη στιγμή άλλες μεσογειακές χώρες, όπως η Μάλτα και το Ισραήλ, παρουσιάζουν θεαματική αποτελεσματικότητα στον μαζικό εμβολιασμό».

Να υπενθυμίσουμε πως στις χθεσινές του δηλώσεις ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΔΗΚΟ  ανέφερε ότι, «μέχρι τις 6 Απριλίου είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, πέραν του 25% του πληθυσμού της χώρας μας και στις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα, θα έχει εμβολιαστεί πέραν του 60% και όλοι όσοι είναι άνω των 45 ετών». Ταυτόχρονα ο κ. Κούσιος σημείωσε πως «πραγματικά προκαλεί απορία και έκπληξη και διερωτάται κανείς σε ποια στοιχεία και κριτήρια το ΔΗΚΟ στηρίζει τον ανυπόστατο και προσβλητικό για όλο τον ιατρικό και παραϊατρικά κόσμο της χώρας μας, ισχυρισμό».

Ακολουθεί αυτούσια η απάντηση του ΔΗΚΟ:
«Υπενθυμίζουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας είναι η κυβέρνηση που τις λαμβάνει. 

Συνεπώς αποδέκτης της κριτικής του Δημοκρατικού Κόμματος δεν είναι ούτε το ιατρικό ούτε το παραϊατρικό προσωπικό όπως παραπλανητικά αναφέρει στην ανακοίνωση του. 

Είναι απαράδεκτο ακόμη και στα ζητήματα δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση να επιδίδεται στη γνωστή της τακτική της εξαπάτησης της κοινωνίας, προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες της. 

Εντέχνως η κυβέρνηση ανασύρει επιλεκτικά στοιχεία και μόνο αυτά που τη βολεύουν για να ωραιοποιήσει την εικόνα. Η πραγματικότητα είναι ότι διανύουμε το δεύτερο συνεχή χρόνο σε κλοιό πανδημίας και αυτή τη στιγμή άλλες μεσογειακές χώρες, όπως η Μάλτα και το Ισραήλ, παρουσιάζουν θεαματική αποτελεσματικότητα στον μαζικό εμβολιασμό. 

Θα ήταν καλά η κυβέρνηση να σταματήσει να βάζει τον πήχη πάντα χαμηλά, προκειμένου να φαίνεται καλύτερη. 

Θα ήταν επίσης καλά, η κυβέρνηση να μην βάζει κάτω από το χαλί, εκτός από τα σκάνδαλα και τα προβλήματα αλλά να τα αναγνωρίζει προκειμένου να τα επιλύει.»
 

 
27751