Απάντηση του ΓΓ ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ο κ. Αναστασιάδης σε ένα ξέσπασμα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο» αναφέρει ο Άντρος Κυπριανού

Γραπτή απάντηση στις χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση του κ. Κυπριανού:

«Ψες ο κ. Αναστασιάδης σε ένα ξέσπασμα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Μας έκανε μάθημα για την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στο εσωτερικό του τόπου και στη συνέχεια τα πόσα εμετικά είπε για το ΑΚΕΛ δεν μπορούν να καταγραφούν.

Έχουν περίεργη αντίληψη για την Δημοκρατία. Λίγο-πολύ μας λένε ότι δεν δικαιούμαστε να μιλάμε. Ούτε δικαιούμαστε να χαμογελάμε. Αυτό μας είπαν στη Βουλή όταν μας έλεγαν ανοησίες από το βήμα της Βουλής.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν ζητούμε την άδεια τους. Ούτε για να μιλούμε, ούτε για να χαμογελούμε, ούτε για να λέμε τις απόψεις μας ελεύθερα σε μια δημοκρατική χώρα. Εμείς θέλουμε την ενότητα και αποδείξαμε στην πράξη ότι βάζουμε την πατρίδα πάνω από οτιδήποτε άλλο, όταν οι χειρισμοί τους κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Δεν μπορεί ο κ. Αναστασιάδης να απευθύνεται στην Αριστερά και να λέει ότι δεν μπορούν τα μηδενικά να κρίνουν τους άριστους των αρίστων. Ποίοι είναι τα μηδενικά; Εμείς, που τον στηρίξαμε στις δύσκολες στιγμές. Την Κύπρο και τον κυπριακό λαό και όχι τον ίδιο βέβαια. Και ποίοι είναι οι άριστοι των αρίστων; Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο Ιωνάς Νικολάου, ο Χάρης Γεωργιάδης.

Διαμαρτυρήθηκε ο κ. Αναστασιάδης γιατί είπαμε ότι ενώ για έξι ολόκληρα χρόνια δεν έκαναν τίποτε, ξαφνικά προεκλογικά παρελαύνουν όλοι οι Υπουργοί για να μοιράζουν προς όλες τις κατευθύνσεις υποσχέσεις και μας άσκησε κριτική γιατί δεν κάναμε και εμείς ο ίδιο. Λέει δεν μας περνούσε εμάς να κάνουμε το ίδιο.

Θυμάστε τι έλεγε τότε; Διαμαρτυρόταν γιατί κάποιοι Υπουργοί, στελέχη του ΑΚΕΛ, πήγαιναν να μιλήσουν σε εκδηλώσεις του ΑΚΕΛ.

Προσπαθούσε να μας πείσει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας, που δεν συμμετείχε σε καμιά προεκλογική εκδήλωση του ΑΚΕΛ, λειτουργούσε ως κομματάρχης. Τι να πούμε για τον ίδιο; Ο οποίος συμπεριφέρεται όπως τον χειρότερο κομματάρχη.

Μας είπε ότι παρέλαβαν μια Κύπρο που έμοιαζε με τον Κοτσιάτη. Αυτός είναι ο σεβασμός του για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό.
 
Παραδίδουν πύργους λέει ο κ. Αναστασιάδης. Βέβαια, δεν ακούει ο κ. Αναστασιάδης το πόση κριτική δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία για τα σκάνδαλα και την διαφθορά που αποκρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες. Και για να μην λέει ότι μόνο εμείς τα λέμε αυτά τα πράγματα, του τα είπε ο ίδιος ο φίλος του ο Μανφρεντ Βέμπερ. Το ΕΛΚ απαίτησε να τεθεί φραγμός σε αυτά που πράττει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

 

Είπε και το εξής. Ότι σε γνώση μας υποσκάπτουμε την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας. Γιατί αγωνιούμε για το μέλλον και την προοπτική της χώρας μας. Γιατί θέλουμε να τελειώνουμε με τις προκλήσεις τις Τουρκίας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να λύσουμε το Κυπριακό και να μπορεί το σύνολο του κυπριακού λαού να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Θα του πούμε λοιπόν ότι ο μόνος που κατάγγειλε την Κυπριακή Δημοκρατία διεθνώς ήταν ο ίδιος.

Μας λέει ότι μας ακούνε οι πρέσβεις και μεταφέρουν στις χώρες τους λανθασμένα μηνύματα. Μα οι πρέσβεις ακούνε και τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Χριστοδουλίδη. Αν μεταφέρουν εκείνα τα οποία λέμε εμείς και όχι εκείνα τα οποία λένε ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Χριστοδουλίδης, πρέπει να προβληματιστούν, γιατί δεν τους πιστεύουν οι πρέσβεις σε εκείνα τα οποία λένε.

Θα καταλήξω με τα όσα είπε ψες ο κ. Αναστασιάδης λέγοντας το εξής. Επιχείρησε ο κ. Αναστασιάδης να μας κάνει μαθήματα πολιτικού ήθους. Θα του πω λοιπόν: ποιος μιλά! Μιλά ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος υποχρέωσε τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας να του πει ντροπή κύριε Πρόεδρε

 
25688