Από 50km/h στα 30km/h - Σε ποιους δρόμους ίσως μειωθεί το όριο

Εισήγηση για μείωση του ορίου ταχύτητας σε συγκεκριμένους δρόμους από 50km/h στα 30km/h - Για ποιούς πρόκειται

Την αλλαγή του ορίου ταχύτητας σε συγκεκριμένους, εμπορικούς δρόμους προωθεί ο Φορέας Διαχείρισης Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων. 

>>> Σημαντικό: €300 πρόστιμο για όσους εργαζόμενους δεν έχουν test <<<

Πιο συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο Οδικής Ασφαλείας τέθηκε εισήγηση ώστε σε κάποιους δρόμους το όριο ταχύτητας να μειωθεί στα 30 χιλιόμετρα ανά ώρα από τα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα που ισχύει σήμερα. Εισήγηση που έγινε από τον Φορέα Διαχείρισης Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων.

Πρώτες σκέψεις για Στασικράτους και Αγκύρας

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι φορείς ο στόχος είναι η μείωση του ορίου ταχύτητας κυρίως σε εμπορικούς δρόμους της Λευκωσίας και Λεμεσού, όπου παρατηρείται αυξημένη διακίνηση πεζών.

Δύο παραδείγματα είναι η οδός Στασικράτους στη Λευκωσία και η οδός Αγκύρας στη Λεμεσό, ενώ παράλληλα οι Δήμοι προβαίνουν σε ενέργειες με σκοπό την ετοιμασία λίστας με δρόμους που περιλαμβάνουν πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο και εμπορικά καταστήματα.

Να σημειώσουμε πως η μετατροπή των δρόμων αυτών απαιτεί οδικά έργα όπως μονοδρομήσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξελίξεις θα προκύψουν για το ζήτημα στη συνεδρία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας το Μάρτιο.

 
25064