Από ποιες χώρες αναμένεται να επαναπατριστούν πολίτες στην Κύπρο

Τι δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, αναφέρθηκε στο πως συνεχίζεται η διaδικασία επαναπατρισμού πολιτών στην Κύπρο, πόσοι αναμένονται αυτές τις ημέρες, και τις προσπάθειες που γίνονται για να επαναπατριστούν πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και όλο τον κόσμο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τόνισε ακόμη ότι η επικοινωνία με το «Κέντρο Ζήνων» στον αριθμό 24205730, και στο [email protected] πρέπει να γίνεται μόνο για θέματα των πτήσεων και από άτομα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του Υπουργείου Εξωτερικών,

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ξεκίνησε η διαδικασία επαναπατρισμού απο χθες το βράδυ 28/4
και συνεχίζεται με τον επαναπατρισμό περίπου 300 ατόμων την ημέρα.

Επιπλέον είπε ότι οι επαναπατρισθέντες οδηγούνται κατευθείαν σε χώρους καραντίνας, οι οποίοι θα έχουν απορροφήσει μέχρι και 3 χιλιάδες πολίτες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι, ετοιμάστηκε ο προγραμματισμός για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Το τηλεφωνικό κέντρο «Ζήνων» συντονίζει την επικοινωνία με τους δικαιούχους, το οποίο στελεχώνεται σε εθελοντική βάση από περίπου 30 άτομα,  από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του κέντρου Ζήνων, της Πολιτικής Άμυνας και της εταιρείας Hermes. σημείωσε, δίνοντας συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που γίνεται λέγοντας ότι «το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Επίσης, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι το Σ/Κ αναμένεται σύνδεση με Φρανκφούρτη, όπου θα μετατραπεί σε κέντρο «συνάντησης» για πολλλούς που ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο, ώστε να μαζευτούν εκεί για να επαναπατριστούν στην Κύπρο.

Μελετάται τρόπος για να επαναπατρίστουν πολίτες που βρίσκονται στις ΗΠΑ μέσω Λονδίνου, πρόσθεσε.

«Προσπαθούμε να μην αφήσουμε κανένα πίσω, και γίνονται διάφορες κινήσεις για να φέρουμε πολίτες που βρίσκονται στη Ρωσία, στη Σαουδική Αραβία», είπε.

Τόνισε επίσης ότι όποιος δεν κάποιος δεν είναι δικαιούχος θα πρέπει να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σήμερα 29/4 αναμένονται 2 πτήσεις από Μ. Βρετανία και αύριο 3 πτήσεις με συνολικά να φθάνουν στην Κύπρο γύρω στα 700 άτομα

Τέλος είπε όσοι είναι δικαιούχοι και είναι καταχωρημένοι στον σχετικό κατάλογο, θα ενημερωθούν από το τηλεφωνικό κέντρο «Ζήνων».
 
 Υπενθυμίζεται οτι για να μπορέσει κάποιος να συμπεριληφθεί στον κατάλογο, πρέπει να καταθέσει τα στοιχεία του στην σελίδα connect2cy.gov.cy του Υπουργείου Εξωτερικών .

 
27501