Το «υπουργείο υγείας» θα καθορίσει τους όρους υπό τους οποίους θα γίνονται οι διελεύσεις

Από την 1η Ιουνίου θα επιτρέπεται η διέλευση στο «βορρά» των Τ/κ κατοίκων της Πύλας που εργάζονται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες το «υπουργικό συμβούλιο» και ανακοινώθηκε ώρες μετά την ανακοίνωση του «προεδρικού» ότι οι δύο ηγέτες αποφάσισαν τη σταδιακή διέλευση από τα οδοφράγματα από τις 8 Ιουνίου, περιλαμβανομένων και των Τ/κ της π
Πύλας.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το «υπουργείο υγείας» θα καθορίσει τους όρους υπό τους οποίους θα γίνονται οι διελεύσεις. Σημειώνεται ότι ένα από τα προβλήματα ήταν η υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών για όσους περνούν από τα οδοφράγματα προς τα κατεχόμενα και κατά πόσο αυτό θα εφαρμοστεί και για τους Τ/κ της Πύλας που μετέβαιναν στις δουλειές τους στα κατεχόμενα, μέσω των οδοφραγμάτων. Στην γραπτή ανακοίνωση του «υπουργικού» δεν διευκρινίζεται αυτό.
 
Να σημειωθεί επίσης ότι τα μέτρα για την ομαλοποίηση μετά την καραντίνα αλλά και το θέμα των οδοφραγμάτων, όπως και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών και η κοινή τους απόφαση για τις διελεύσεις, θα συζητηθεί σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Μουσταφά Ακιντζί με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα, την «κυβέρνηση» και τον «πρόεδρο» της «βουλής», σήμερα.

(ΚΥΠΕ)
 

 
10928
Thumbnail

«Ευθύνη και χρέος της συντεταγμένης πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβούν άλλες τέτοιες τραγωδίες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ για την συμπλήρωση 9 χρόνων από την έκρηξη στο Μαρί.

ad1mobile

Όπως αναφέρει, «με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από την τραγωδία στο Μαρί, το ΑΚΕΛ τιμά τη μνήμη των δεκατριών ανδρών της Εθνικής Φρουράς, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, που έχασαν τη ζωή τους στην ώρα του καθήκοντος κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση ‘Ευάγγελος Φλωράκης’». 

ad2mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Η τραγωδία στο Μαρί, σημειώνει, υπενθυμίζει την ανάγκη για διαρκή εγρήγορση της Πολιτείας, της κρατικής μηχανής, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας σε θέματα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών και των στελεχών στα σώματα ασφαλείας. 

«Ευθύνη και χρέος της συντεταγμένης πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβούν άλλες τέτοιες τραγωδίες», καταλήγει το ΑΚΕΛ.
 

article 1