Αποχαιρετούν την Ζέτα τα κόμματα (Ανακοινώσεις)

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Θλίψη σκόρπισε παγκύπρια  η είδηση του θανάτου της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας (6/6), 
 
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά και λέει το τελευταίο αντίο στην Ζέτα Αιμιλιανίδου. 

>>> Διαβάστε επίσης: Πένθος ανά το Παγκύπριο - Οι Στόχοι της Ζέτας πριν «φύγει» <<<

Αυτούσιες οι ανακοινώσεις των κομμάτων:

ΔΗΣΥ

«Με θλίψη η ηγεσία και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού αποχαιρετούμε τη Ζέτα Αιμιλιανίδου.

 Θρηνούμε την απώλεια μιας φίλης, συναγωνίστριας της παράταξής μας που άφησε το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου μέσα από την προσήλωσή της και τη διαρκή της προσφορά στον άνθρωπο και στην κοινωνία με απώτερο άξονα το καλό της πατρίδας μας.

 Η Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο χαρακτήρας και το έργο της, θ’ αποτελούν για πάντα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

 Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Εκτελεστικού Γραφείου αποφασίστηκαν οι τρόποι με τους οποίους ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα τιμήσει τη Ζέτα Αιμιλιανίδου.  

 Οι σημαίες στο κτίριο του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και σε όλα τα κτίρια της παράταξης θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και την ημέρα της κηδείας, ο Πρόεδρος και σύσσωμη η ηγεσία του κόμματος θα παραβρεθούν στην κηδεία της Ζέτας Αιμιλιανίδου ενώ αναβάλλονται οι προγραμματισμένες προσεχείς εκδηλώσεις.

 Αποχαιρετούμε με βαρύτατη θλίψη τη Ζέτα Αιμιλιανίδου, συλλυπούμενοι την οικογένεια, τους οικείους και τους συγγενείς, τον γιο της Αχιλλέα και τα αδέλφια της Μαίρη και Δώρο.

 Ο πόνος τους είναι και δικός μας.»

ΑΚΕΛ

«Το ΑΚΕΛ αποχαιρετά με σεβασμό και εκτίμηση την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπηρέτησε με αφοσίωση, συνέπεια και εντιμότητα τη δημόσια ζωή και τον τόπο τόσο ως Υπουργός όσο και από διάφορες σημαντικές θέσεις που για πολλά χρόνια υπηρέτησε ως δημόσιος λειτουργός. Διακρίθηκε για τη σοβαρότητα, την προσήλωση και την αποτελεσματικότητά της και κέρδισε με τη συνολική παρουσία της στο δημόσιο βίο την καθολική αναγνώριση και αγάπη.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της.»

ΔΗΚΟ

«Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την οδύνη και τη βαθύτατη του θλίψη για την απώλεια της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου. 

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπηρέτησε το δημόσιο βίο και τη χώρα μας με αξιοπρέπεια, ακεραιότητα, ήθος, κοινωνική ευαισθησία και αφοσίωση στις κοινές αξίες της συνεργασίας και του δημοκρατικού διαλόγου. Η διαδρομή της, συνιστά φωτεινό παράδειγμα για όλες και όλους.

Την αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και αναγνώριση της σπουδαίας παρακαταθήκης που αφήνει στην κοινωνία, στον συνάνθρωπο και ευρύτερα στον τόπο μας. 

Ο Πρόεδρος, η ηγεσία, οι αξιωματούχοι και τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες της. 

Αιωνία της η μνήμη.»

ΕΔΕΚ

«Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ θρηνεί την απώλεια της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Η ηγεσία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ είχαν εργαστεί στενά με την Υπουργό Εργασίας ώστε να υλοποιηθούν μια σειρά από προτάσεις του κινήματος όπως είναι η κατώτατη σύνταξη, η επιδότηση των εργαζόμενων μητέρων για φύλαξη των παιδιών τους σε βρεφοκομικούς σταθμούς, η επέκταση της άδειας μητρότητας, η θεσμοθέτηση της άδειας πατρότητας, η γονική άδεια, παραχώρηση πρόωρης σύνταξης στους πάσχοντες με θαλασσαιμία χωρίς περικοπές κ.ά.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπήρξε πάντα δεκτική στις προτάσεις του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για κοινωνική δικαιοσύνη, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αγάπη της για τον συνάνθρωπο. Ξεχώριζε για την εργατικότητα, την οξυδέρκεια και την φιλευσπλαχνία της.

Αιωνία θα είναι η μνήμη της!»

ΔΗΠΑ

«Η Κύπρος έχασε έναν από τους ικανότερους και αποτελεσματικότερους υπουργούς. Η Κύπρος έχασε τη Ζέτα Αιμιλιανίδου, έναν άνθρωπο με Α κεφαλαίο, σωστό άνθρωπο, ευαίσθητο άνθρωπο, διορατικό άνθρωπο.

 Το έργο που η Ζέτα έχει προσφέρει σε αυτό τον τόπο είναι ανεκτίμητης αξίας και αυτό θα το διαπιστώνουμε ακόμα περισσότερο την αμέσως επόμενη περίοδο.

 Ένας άνθρωπος που εργαζόταν σκληρά, μεθοδικά. Ένας άνθρωπος που είχε τη δύναμη να ακούει διαφορετικές απόψεις, πάνω από όλα όμως είχε τη ιδιότητα να συνθέτει απόψεις.

 Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος εισήγαγε μια νέα νοοτροπία, μια νέα αντίληψη πραγμάτων, που πραγματικά σε γοήτευε με τον χαρακτήρα, τα συναισθήματα, την προσέγγιση, το ωραίο της ψυχής αλλά και τη δύναμη του μυαλού.

 Είχα την ευκαιρία να τη θεωρώ και να με θεωρεί φίλο. Η αγάπη και ο σεβασμός μας ήταν και είναι ανεκτίμητος.

 Στο υπουργείο Εργασίας και όχι μόνο έχει κάνει πολύ σημαντικά πράγματα, καινοτόμα. Τόλμησε να προβάλει μεταρρυθμίσεις και να εισάξει πολιτικές εφάμιλλες αυτών ευρωπαϊκών χωρών. 

 Ήταν ένας άνθρωπος που είχε τη δύναμη να διαφωνεί εκεί που έπρεπε, είχε όμως και τη δύναμη να ακούει επιχειρήματα.

 Ήταν αξιοπρεπής, ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε αυτό τον τόπο, αγαπούσε τους ανθρώπους αυτού του τόπου, και για όλους εμάς η Ζέτα θα λείψει.

 Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της, αλλά και εμείς να έχουμε υγεία να την μνημονεύουμε, γιατί αυτούς τους ανθρώπους η Κύπρος και ο κυπριακός λαός ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών κατευθύνσεων, θα πρέπει να τιμά, να σέβεται, και το έργο τους να αποτελεί εφαλτήριο για πιο σημαντικά πράγματα σε αυτό τον τόπο και στη νέα γενιά.

 Αιωνία της η μνήμη.»

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον χαμό της Ζέτας Αιμιλιανίδου

Με μεγάλη θλίψη και συγκλονισμό, ενημερωθήκαμε για τον θάνατο της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας, συνόδευαν την υπουργό, καθ’ όλη τη διάρκεια της μάχης που έδινε με την υγεία της.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου, θα βρίσκεται πάντα στη μνήμη μας, ως ένας άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια και με ισχυρή γυναικεία προσωπικότητα. Η συνεργασία μας με την υπουργό υπήρξε αγαστή και εποικοδομητική.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της. Το κενό που αφήνει πίσω της η Ζέτα Αιμιλιανίδου, είναι τεράστιο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει.»