Αποχώρησε από το Συνεδριακό ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας

Ο κ. Αδάμου έτυχε ενημέρωσης για τα νέα του καθήκοντα από τον Γενικό Διευθυντή της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα

Αποχώρησε από το Συνεδριακό Κέντρο ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αδάμος Αδάμου, ο οποίος ειδοποιήθηκε για την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ενώ προέδρευε της συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

>>> Όλες οι εξελίξεις μετά την παραίτηση Συλλούρη <<<

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Αδάμου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Διευθυντή της Βουλής, καθώς επίσης με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Γιώργο Σαββίδη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι πλέον θα είναι Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, μέχρι την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον κ. Αδάμου ότι δεν μπορεί να κινείται πλέον στους χώρους, όπου διεξάγονται οι συνεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, εξ ου και εγκατέλειψε τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόθεση του Αδάμου Αδάμου είναι το συντομότερο δυνατόν να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας, ώστε να καλυφθούν οι δύο κενωθείσες θέσεις των βουλευτών, καθώς επίσης να δώσει το πράσινο φως για την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος, για το υπόλοιπο διάστημα που απομένει της εν ενεργεία κοινοβουλευτικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι μετά την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη, χρέη Προέδρου της Βουλής και Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, εκτελεί ο γηραιότερος των βουλευτών, που είναι ο Αδάμος Αδάμου.
 
Ακυρώθηκε η αυριανή Επιτροπή Ελέγχου

Εξάλλου, νωρίτερα λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση για ακύρωση της αυριανής (16/10) συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου, στην οποία θα προήδρευε ο παραιτηθείς Δημήτρης Συλλούρης.

Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν εισήγησης του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργου Περδίκη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η αναβολή της συνεδρίας, σύμφωνα με τον Γιώργο Περδίκη, έγινε για λόγους συμβολικούς.

Σημειώνεται ότι αν και η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε πριν την παραίτηση Συλλούρη, δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει.

Η αυριανή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου ορίστηκε εκτάκτως με πρωτοβουλία του Δημήτρη Συλλούρη.

(ΚΥΠΕ)
 

 
25096