Απολογισμός καταστροφών από τις καιρικές συνθήκες στα κατεχόμενα

Αναλυτικά ο απολογισμός

Εξήντα δύο σπίτια, 18 καταλύματα και 20 αυτοκίνητα είναι ο απολογισμός των καταστροφών που προκάλεσε το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας και οι ακραίες καιρικές συνθήκες στη Γιαλούσα.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν, στις εν λόγω περιοχές και με βάση την καταγραφή των ζημιών από τις τοπικές αρχές, καταστροφές σημειώθηκαν και σε κήπους, τοίχους στήριξης και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Σημειώνεται ότι στη Λάπηθο, τρία σπίτια έχουν καταστεί λόγω των ζημιών μη κατοικήσιμα, ενώ 10 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο εσωτερικό, κυρίως στα έπιπλα.

>>> Διαβάστε επίσης: Σε lockdown όλη η Κύπρος έως 13/12 - Όλα τα μέτρα <<<
 
Στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, 44 σπίτια, 17 επαγγελματικά καταλύματα και 18 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο.  Στη Γιαλούσα καταγράφηκαν ζημιές σε 15 σπίτια, 3 θερμοκήπια με εσπεριδοειδή, μία εγκατάσταση παραγωγής γάλακτος, άλλα δέντρα και δύο αυτοκίνητα. Κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές 12 τοίχοι αντιστήριξης και ένα περιτοίχισμα, στην ίδια περιοχή.
 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η καταγραφή ζημιών θα προωθηθεί στην «πρωθυπουργία» και όταν δημιουργηθεί η νέα «κυβέρνηση» θα μπορέσει να επιληφθεί του θέματος των αποζημιώσεων.
 
(ΚΥΠΕ)

 
18835
Thumbnail