Τι ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Στην υποδοχή πιστών από την Δευτέρα από τις εκκλησίες της Κύπρου με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, αναφέρεται ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με άριστη εφαρμογή των μέτρων προστασίας και υγιεινής διαπιστώθηκαν οι ιεροί ναοί τής αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, υποδεχόμενοι τους πιστούς, από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 4 Μαΐου, μετά από διήμερο έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής σε όλους τους ναούς τής περιφέρειας, κατόπιν εντολής τού Προκαθημένου τής Εκκλησίας τής Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου».
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προστίθεται, «όπως διαβεβαίωσε προσωπικώς τον ίδιο τον Πρόεδρο τής Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει συνεχώς τη μέριμνα για την σωστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας στους ναούς, ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε κρούσμα εξαιτίας ολιγωρίας ή αδιαφορίας».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

 

«Με δική του εντολή, στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής περιήλθαν τούς ιερούς ναούς τής Λευκωσίας και των προαστίων, που υπάγονται στην αρχιεπισκοπική περιφέρεια, για επιτόπιο έλεγχο και επίλυση αποριών σε ιερείς αλλά και πιστούς, σχετικά με την προ ολίγων ημερών  εγκύκλιο του», σημειώνεται.

«Η υποδειγματική υπευθυνότητα, τάξη και καθαριότητα στους ναούς, η θετική υποδοχή τής εγκυκλίου από τους πιστούς μας, η πλήρης πειθαρχία στις υποδείξεις των εκκλησιαστικών επιτρόπων και το αίσθημα αισιοδοξίας για πολύ σύντομη πλήρη άρση των μέτρων ήταν μερικά από τα σημεία που καταγράφηκαν από την ομάδα αποστολής στους ναούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

 
10754
Thumbnail

Το «υπουργικό» ακύρωσε ξαφνικά όλα μέτρα που αφορούν είσοδο και έξοδο προς και από τα κατεχόμενα
Σε μια απόφαση που επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών, το "υπουργικό" ανακοίνωσε σήμερα (5/7) ότι καταργούνται όλα τα μέτρα και κριτήρια που αφορούν είσοδο και έξοδο προς και από τα κατεχόμενα.

ad1mobile

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το "υπουργείο υγείας" θα προβεί σύντομα σε σχετικές ανακοινώσεις.  Επίσης, το 'υπουργικό' ανακήρυξε τον COVID-19 ως "επικίνδυνη ιογενή ασθένεια στη "ΤΔΒΚ".

ΚΥΠΕ

article 1