Αστυνομία: Συνεχίζεται το ανακριτικό έργο για το θέμα Al Jazeera

Η Αστυνομία δεν μπορεί να αναφερθεί σε αριθμό καταθέσεων που θα ληφθούν

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το ανακριτικό έργο σε σχέση με τα όσα αποκάλυψε το δίκτυο Al Jazeera για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ανδρέου είπε στο ΚΥΠΕ ότι οι έρευνες της Αστυνομίας διεξάγονται με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα για εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων.
 
Σημείωσε ακόμη πως στο παρόν στάδιο την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου. Πρόσθεσε πως σε περίπτωση που χρειαστούν οποιεσδήποτε εξειδικευμένες εξετάσεις ή έρευνες, για παράδειγμα για θέματα που έχουν σχέση με το ηλεκτρονικό έγκλημα είτε με οικονομικά θέματα, τότε μπορεί να ζητηθεί η συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού της Αστυνομίας.
 
>>> Οι εξελίξεις με το βίντεο του Al Jazeera <<<

Ο κ. Ανδρέου είπε πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας τηρείται συνεχώς ενήμερος για την πορεία των ερευνών. Σημείωσε ακόμη πως οι  εξετάσεις γίνονται υπό την εποπτεία του Διευθυντή του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας και του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων.
 
Ερωτηθείς αν έχει τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των ερευνών, ο κ. Ανδρέου είπε πως η ποινική έρευνα είναι διαφορετική από οποιεσδήποτε άλλες γίνονται από ερευνητικές επιτροπές αφού η Αστυνομία πρέπει να λάβει καταθέσεις, να βρει τεκμήρια κλπ. Στην Αστυνομία δεν καθορίζεται χρόνος για μια ποινική έρευνα γιατί από μια κατάθεση μπορεί να προκύψουν άλλες 30 για παράδειγμα και ούτω καθ’ εξής, πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας πως οι εξετάσεις γίνονται με εντατικούς ρυθμούς.
 
Είπε ακόμη πως η Αστυνομία δεν μπορεί να αναφερθεί σε αριθμό καταθέσεων που θα ληφθούν για αυτή την υπόθεση.

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου 
 

 
22370