Αύριο πιθανότατα συνεργασία ΔΗΚΟ- Αλληλεγύη για τις Ευρωεκλογές

Ενδεχομένως να ληφθεί απόφαση από το Εκτελεστικό Γραφείο, δήλωσε απόψε η Πρόεδρός του Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους

Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Αλληλεγγύη να συνεργαστούν στις επερχόμενες ευρωεκλογές, δήλωσε απόψε η Πρόεδρός του Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους, προσθέτοντας ότι αύριο ενδεχομένως να ληφθεί απόφαση από το Εκτελεστικό Γραφείο.

Εξάλλου, ο Προέδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δήλωσή του μετά από συνάντηση στα γραφεία της Αλληλεγγύης, είπε ότι με την Αλληλεγγύη, τους ενώνουν κοινές ανησυχίες αλλά και κοινοί αγώνες.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, η κ. Θεοχάρους χαρακτήρισε τη συνάντηση «πάρα πολύ παραγωγική και φιλική» και ότι είναι «πολλά αυτά που μας δένουν και οι προοπτικές της περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών ανάμεσα στην Αλληλεγγύη και στο Δημοκρατικό Κόμμα και τις συνεργασίες μας είναι πάρα πολύ μεγάλες».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η συνάντηση ήταν πάρα πολύ και χρήσιμη όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις όσον αφορά το εθνικό μας πρόβλημα.

Θεωρούμε μέσα από αυτές τις επαφές, μπορούμε, μέσα από μια συνδιαβούλευση, και να συνεκτιμήσουμε τους σχετικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος αλλά ίσως και να βρούμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που ενδεχομένως σήμερα να απαιτούνται για να μπορέσουμε να βγούμε από τα εθνικά αδιέξοδα που δυστυχώς διαβλέπουμε να ορθώνονται ενώπιόν μας.

Συζήτησαν επίσης και τις πιθανότητες για περαιτέρω συνεργασία τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με την Αλληλεγγύη με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών όσον αφορά την προώθηση πολιτικών προτάσεων νόμου και  νομοσχεδίων που ενδεχομένως θα φέρουν σημαντικά οφέλη στο λαό, «ιδιαίτερα σε κατηγορίες συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα και έχουν επωμιστεί τα τελευταία χρόνια βάρη και θυσίες».

Για το Κυπριακό, η κ. Θεοχάρους είπε ότι «βλέπουμε ότι έχουμε φθάσει σε ένα πολύ δύσκολο, πολύ κρίσιμο σημείο. Η λύση των δύο κρατών επικρέμαται ως Δάμοκλειος Σπάθη επί του τραχήλου του Κυπριακού λαού, και δυστυχώς υπάρχουν ισχυροί παράγοντες και εξωτερικοί και άλλοι που πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση».
Συμφωνούμε με το ΔΗΚΟ, συμπλήρωσε «ότι η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν ανταποκρίνεται καθόλου στις θυσίες του κυπριακού λαού και στις προοπτικές που είχε μέχρι στιγμής.

Ευρωεκλογές
Για τις Ευρωεκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι συζήτησαν επίσης την πιθανή συνεργασία "που εδώ συνεχίζεται η διαβούλευση και η συζήτηση, πάντα όμως τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ΔΗΚΟ, με την πρόθεση σε κάθε περίπτωση να επιδιώξουμε τη συνεργασία με την Αλληλεγγύη, καθώς θεωρούμε ότι πράγματι μας ενώνουν κοινές ανησυχίες αλλά και κοινοί αγώνες".
Ερωτηθείσα αν έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσει μια ενδεχομένη συνεργασία στις ευρωεκλογές, η κ. Θεοχάρους απάντησε ότι «αν υπήρχε απόφαση θα σας ανακοινώναμε αυτή τη στιγμή. Εκείνο που υπάρχει, είπε, «είναι η ισχυρή βούληση για συνεργασία στις επερχόμενες ευρωεκλογές, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει κατά πάσα πιθανότητα στην αυριανή συνεδρίαση του και το Εκτελεστικό Γραφείο της Αλληλεγγύης».

Σημείωσε ότι βάσει του καταστατικού του Κινήματος πρέπει να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη διαδικασία, δεν έχει σημασία τί θέλει ο καθένας από εμάς, σημασία έχει να γίνουν όλα βάσει του Καταστατικού. Ναι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να έχουμε συνεργασία τα δύο κόμματα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην χαθούν οι έδρες από τις πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις», είπε.
Αγωνιζόμαστε, συμπλήρωσε, «προς αυτή την κατεύθυνση, το ΔΗΚΟ είναι πρωτοπόρο στους αγώνες για τη διάσωση του κυπριακού ελληνισμού και νομίζω ότι θα ήταν απαράδεκτο να μην υπάρξει η οποιαδήποτε συνεργασία η οποία θα περάσει και από τα όργανα του Κινήματος».
Τέλος είπε ότι η «συνεργασία στον κοινωνικό τομέα θα συνεχιστεί και αύριο θα κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε αποφάσεις και για τις ευρωεκλογές».

Τέλος ευχήθηκε στον Νικόλα Παπαδόπουλο για τη γιορτή του «να είναι χιλιόχρονος προς όφελος της αγαπημένης μας πατρίδας.»
Ευχήθηκε επίσης το ίδιο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος και εκείνος άγει τα ονομαστήριά του.

ΚΥΠΕ

 
2040
Thumbnail

Η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να επιστρέψει στην απομόνωση που μας οδηγούν οι ευρωσκεπτικιστές της Αριστεράς και οι λαϊκιστές, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου σε ομιλία του στην Πανεπαρχιακή Συγκέντρωση Λευκωσίας του κόμματος προσθέτοντας ότι «το BREXIT είναι τρανό παράδειγμα της πολιτικής των δημαγωγών, που οδηγεί στο χάος».
 
Στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ πριν τις Ευρωεκλογές της Κυριακής, στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της παράταξης, είπε ότι «στις 26 του Μάη θα στείλουμε το μήνυμα ότι η κυπριακή κοινωνία δεν επιβραβεύει κόμματα και πολιτικές που είναι ενάντια στην Ευρώπη, αποδυναμώνοντας την Κύπρο».

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

«Μόνο να φανταστεί μπορεί κανείς ποια θα ήταν η θέση της χώρας, αν δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο κ. Νεοφύτου για να προσθέσει ότι «αυτό δεν το καταλαβαίνει η Αριστερά για την οποία μόνος υπεύθυνος για την εισβολή της Τουρκίας στην ΑΟΖ είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μακάρι να είχαμε και από το ΑΚΕΛ την ίδια συμπαράσταση που έχουμε από την Ευρώπη», συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
Είπε ακόμη ότι αντί ενωμένοι, να αντιμετωπίζουμε την απειλή της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό που καταγράφεται είναι «από τη μια το ΑΚΕΛ να κατηγορεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι φταίει για τη μη επανέναρξη του διαλόγου και από την άλλη το κέντρο να λέει πως δώσαμε πολλά στην Τουρκία και αποθρασύνθηκε».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνέχισε λέγοντας ότι για εμάς όπως το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές «η πατρίδα μπαίνει πάνω από τα κόμματα, για να φτάσουμε ενωμένοι στην απαλλαγή από την κατοχή και τις αβάστακτες συνέπειες της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο».
 
Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είπε ότι «έχουν ειδικό βάρος για την Ευρώπη αλλά και για την Κύπρο με τους κινδύνους να είναι κοινοί : Η Ευρώπη κινδυνεύει από τους λαϊκιστές της Αριστεράς και των άκρων, δυνάμεις που εκφράζονται και στην Κύπρο, από την αντιευρωπαϊκή ατζέντα της Αριστεράς και των εθνικιστών ενώ αντίθετα ο ΔΗΣΥ με τη δράση του σε ευρωπαϊκό επίπεδο βάζει την Κύπρο στη θέση που της αξίζει, ως κράτος μέλος και ως αξιόπιστος εταίρος στην περιοχή».
 
Πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη είναι η κληρονομιά μας, η μεγαλύτερη επιτυχία στην εξωτερική μας πολιτική, ήταν το όραμα του Γλαύκου Κληρίδη, του πατριάρχη της παράταξής μας και δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα τους αφήσουμε να οδηγήσουν την Κύπρο πίσω στην απομόνωση όπως θέλουν η Αριστερά και οι εθνικιστές και θα κρατήσουμε ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα για την Κύπρο».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «ειδικά σήμερα που η Κύπρος αντιμετωπίζει την εισβολή της Τουρκίας στην ΑΟΖ, βασικό μας στήριγμα είναι η ΕΕ» και διερωτήθηκε «τί μήνυμα λοιπόν θα πάει στην Ευρώπη, τώρα που ζητούμε τη στήριξη της, αν στείλουμε στην ευρωβουλή ενισχυμένους τους ευρωσκεπτικιστές του ΑΚΕΛ και τους ακραίους που την πολεμούν και θέλουν τη διάλυση της;».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Απευθυνόμενος στον κάθε Κύπριο, ο κ. Νεοφύτου, είπε ότι «σίγουρα υπάρχουν πολλά που πρέπει να βελτιωθούν στην Κύπρο και στην Ευρώπη, τα οποία δεν θα τα πετύχουμε πολεμώντας την Ευρώπη, διότι δεν βελτιώνουμε το σπίτι μας γκρεμίζοντάς το».
 
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κάλεσε τους Κύπριους ψηφοφόρους «να μην υιοθετήσετε το μύθο των λιγότερο σημαντικών εκλογών γιατί αυτό βολεύει τις δυνάμεις που αντιμάχονται την Ευρώπη και κρατούν την κυπριακή κοινωνία κολλημένη στο παρελθόν. Την Κυριακή ψηφίζουμε και επιλέγουμε να προχωρήσουμε μαζί για ένα ασφαλές μέλλον», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

ΚΥΠΕ

article 1