Αυτά είναι τα ιδιωτικά εργαστήρια για διερεύνηση του κορωνοϊού

Στη δημοσιότητα τα 11 εργαστήρια

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, κατόπιν διαβούλευσης με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Κλινικών Εργαστηρίων, Βιοϊατρικών και Κλινικών Εργαστηριακών Επιστημόνων, έχει καταρτιστεί προκαταρκτικός κατάλογος εργαστηρίων, τα οποία μπορούν να διενεργούν τη διαγνωστική μεθοδολογία που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού (RT-RCR), που αποτελεί τη μόνη αποδεκτή και εγκεκριμένη μέθοδος διερεύνησης του COVID-19.

Συγκεκριμένα, τα εργαστήρια που εντάσσονται στον κατάλογο είναι:

>>> Όλες οι εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό <<<

1. Συνεταιρισμός Εργαστηρίων ACT-BIO (Βιοϊατρικά Εργαστήρια- Biomedical Laboratories Χάρης Χαριλάου, Χημείο Ανδρέας Αδάμου και Κλινικά Εργαστήρια BIOCHECK-Τιγγιρίδη)

2. Κέντρο Εργαστηριακής Ιατρικής και Μοριακής Διάγνωσης MEDIFOS

3. Κλινικά Εργαστήρια Θεοχαρίδη

4. Mendel Center for Biomedical Sciences

5. MyGene Molecular Diagnostics 

6. Χημείο Διογένους (C.D. DNA Biomedica Science Lab)

7. KP Lambrou Labs Ltd

8. Όμιλος Βιοιατρική (Χημεία Γιαννουκάς)

9. Συνεργασία Κλινικού Εργαστήριου Bioanalysis Clinical Labs (Λεμεσός), Κλινικά Χημεία Τύμβιος (Λευκωσίας) και Εργαστήρια  PZ Agapiou Diagnostics

10. NIPD Genetics (από Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020)

11. Μοριακό Τμήμα εργαστηρίου American Medical Center (από Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020).

Ο πιο πάνω κατάλογος θα ανανεώνεται.

>>> Όλες οι εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό <<<

Σημειώνεται ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαλήθευσης των υπό διερεύνηση αντιδραστικών περιστατικών, θα αποστέλλονται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου για τελική επεξεργασία και αποτέλεσμα και, στη συνέχεια, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου θα ενημερώνει τους πολίτες για το αποτέλεσμα της εξέτασής τους.

Διευκρινίζεται ότι η απευθείας πρόσβαση στα Κλινικά Εργαστήρια για δειγματοληψία, η οποία δεν θα είναι παραπομπή από τον μηχανισμό του Υπουργείου Υγείας, στη βάση των ενδεδειγμένων πρωτοκόλλων της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον πολίτη.

 
8223
Thumbnail
ad2mobile

Με σημερινή (9/4) του δήλωση ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σχετικά με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης ανέφερε πως, «τα μέτρα θα τα δούμε με πολλή προσοχή και θα τα κρίνουμε κατά τρόπο πάρα πολύ συγκεκριμένο» ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε πως, από την αρχή είχαν πει ότι τα προβλήματα στην οικονομία πρέπει να αντιμετωπιστούν με  μια συγκεκριμένη φιλοσοφία.

ad1mobile

Ακολουθεί η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης:
 
Για να κρίνουμε τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σημαντικό να δούμε τι υποστηρίζαμε όλες τις τελευταίες μέρες εμείς, τι έλεγε ο Υπουργός Οικονομικών και τι το κυβερνών κόμμα και που στρέφονται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης.
 
Εμείς από την αρχή είπαμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην οικονομία με  μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. 
 
Προτείναμε την έκδοση ομολόγου από το οποίο θα αντλούσαμε λεφτά για να υπάρξει η απαραίτητη ρευστότητα που θα χρησιμοποιείτο για τη στήριξη των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοεργοδοτουμένων και των μεγάλων επιχειρήσεων. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Προτείναμε την περίοδο που θα ισχύσουν τα αυστηράπεριοριστικά μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι αυτοεργοδοτούμενοι, οι μικρομεσαίες και γενικότερα οι επιχειρήσεις από το ίδιο το κράτος, από την ίδια την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, προτείναμε για τη δεύτερη  περίοδο οπότε θα ξεκινούσε η επανεκκίνηση της οικονομίας να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις γενικότερα με δανειοδότηση με χαμηλό επιτόκιο, επιτόκιο το οποίο θα τους επέτρεπε να εξοφλήσουν τα δάνεια αυτά σε έξι χρόνια. 
 
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι χθες ο Υπουργός Οικονομικών μας κατηγορούσε για αυτές τις προτάσεις, λέγοντας ότι θα έθεταν σε κίνδυνο την ίδια την οικονομία. Και ο ΔΗΣΥ μάς κατηγορούσε για δογματισμό, για αδιαφορία συνεργασίας με στόχο την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος.
 
Είδαμε ψες, τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, τουλάχιστον σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος, να έχουν την φιλοσοφία την οποία προτείναμε, δηλαδή έκδοση ομολόγου, στήριξη των εργαζομένων, των αυτοεργοδοτουμένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων για την περίοδο που ισχύουν τα αυστηράπεριοριστικά μέτρα και μέτρα τα οποία στοχεύουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
 
Τα μέτρα θα τα δούμε με πολλή προσοχή και θα τα κρίνουμε κατά τρόπο πάρα πολύ συγκεκριμένο. Θέλω να πω όμως ότι η φιλοσοφία, τουλάχιστον στο πρώτο σκέλος, όπως την έχει καταθέσει η κυβέρνηση είναι εκείνη την οποία δαιμονοποιούσαν όλη την προηγούμενη περίοδο, εκείνη την οποία εμείς είχαμε προτείνει. 
 
Εμείς ως κόμμα της αντιπολίτευσης συμπεριφερθήκαμε υπεύθυνα. Όλη αυτή την περίοδο που διαρκεί η κρίση καταθέσαμε κατ’ επανάληψη προτάσεις για τα ζητήματα της Υγείας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την Παιδεία, τον Πολιτισμό και θα συνεχίσουμε και με προτάσεις για άλλα ζητήματα. 

Όλη αυτή την περίοδο το κυβερνών κόμμα το μόνο το οποίο έκανε ήταν να ενδιαφέρεται για την επικοινωνιακή του εικόνα. Ενώ για ολόκληρες μέρες μας κατηγορούσε ως δογματικούς, ως Κόμμα το οποίο δεν ενδιαφερόταν να συνεργαστεί, τώρα που η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει στην φιλοσοφία τις δικές μας προτάσεις, τις δικές μας προσεγγίσεις επιχειρεί και πάλι κάνοντας μια στροφή 180° να κεφαλαιοποιήσει αυτά τα οποία εξαγγέλλονται και να μας κατηγορήσει ως αντιπολίτευση. Εμείς τους αφήνουμε στην κρίση του λαού.
Είπα και προηγουμένως ότι θα μελετήσουμε με πάρα πολύ προσοχή το δεύτερο σκέλος των μέτρων τα οποία προτείνει η κυβέρνηση. 

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Την ίδια στιγμή θέλω να επαναλάβω κάποια ζητήματα τα οποία είχαμε θέσει και στο παρελθόν και τα οποία δεν έχουμε δει να υιοθετούνται μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση.
•    Επιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τρόπο να ρυθμίσει το ζήτημα των ενοικίων. Με τρόπο που θα συνεισφέρει το κράτος, θα συνεισφέρει και ο ενοικιαστής και ο ιδιοκτήτης.
•    Επιμένουμε ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πέραν από τα ενοίκια να στηριχθούν και σε ό,τι αφορά την δανειοδότηση τους. Υπήρχε στο παρελθόν η σκέψη για δημιουργία ενός οργανισμού εργοδοτικού για τις επιχειρήσεις, αυτό το θέμα θα πρέπει να μας απασχολήσει ξανά.
•    Θέλουμε να επιλυθεί το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών.
•    Θέλουμε να υπάρξει μια ρύθμιση για τα ζητήματα των ασφαλιστικών εταιρειών, των δόσεων για τις ασφαλιστικές εταιρείες.
•    Και πάνω από όλα θέλουμε να στηριχθούν οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Οι άνθρωποι που εργάζονται στους φούρνους, στα φαρμακεία στις υπεραγορές. Άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται για να προσφέρουν σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να τους προσέξουμε και θα πρέπει να τους προστατεύσουμε.
Επαναλαμβάνω ότι θεωρούμε ότι οι στιγμές οι οποίες διέρχεται ο τόπος μας είναι πολύ κρίσιμες, ο κάθε ένας από εμάς έχει να διαδραματίσει το δικό του ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και το ΑΚΕΛ πάντοτε εποικοδομητικά, πάντοτε θετικά, με συγκεκριμένες προτάσεις θα επιχειρήσει να επηρεάζει τις αποφάσεις τις οποίες λαμβάνονται από την κυβέρνηση.
 

article 1