Αυτά ισχύουν μόνο για σήμερα και αύριο / Αλλαγές σε ώρες και SMS

Τι διαφορετικό θα ισχύει σήμερα και αύριο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες - Τι ώρα το κέρφιου σήμερα, πόσα SMS αύριο

Μεγάλο Σάββατο σήμερα και το Υπουργείο Υγείας έδωσε παράταση στο κέρφιου για να μπορέσει ο κόσμος να παρακολουθήσει την Ακολουθία της Ανάστασης. 

Θυμίζουμε ότι το κέρφιου αντί στις 9:00 το βράδυ απόψε, ξεκινά στις 1:00 μετά τα μεσάνυχτα. Ως γνωστό για να μεταβεί κάποιος στην εκκλησία τις ώρες των ακολουθιών δεν χρειάζεται αποστολή SMS στο 8998. Ως εκ τούτου το ένα και μοναδικό SMS του Μεγάλου Σάββατου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες υποχρεώσεις/δραστηριότητες. 

Έκτακτη αλλαγή για τους Ναούς.

Όσον αφορά τα μέτρα στις εκκλησίες, υπήρξε έκτακτη αλλαγή των οδηγιών χθες Παρασκευή και αντί 50 άτομα που ήταν το όριο προηγουμένως, θα επιτρέπεται εντός των Ναών να εισέρχονται άτομα ανάλογα με το μέγεθος και τα τετραγωνικά κάθε ναού. Θα τηρούνται οι αποστάσεις και ανάλογα θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένο αριθμό πιστών να βρίσκονται εντός των Ναών. Οι υπόλοιποι θα μπορούν να βρίσκονται εκτός, στο προαύλιο του Ναού κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και καθήμενοι με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. 

Σε κάποιους Ναούς το Δεύτε Λάβετε Φως και το Χριστός Ανέστη ίσως ακουστεί λίγο νωρίτερα λόγω του κέρφιου. Το Άγιο Φως έρχεται κανονικά στην Κύπρο και φέτος με ειδική πτήση σήμερα το απόγευμα και θα διανεμηθεί σε όλους τους Ναούς. 

Δεν υπάρχει καμία άλλη εξαίρεση από τα μέτρα για σήμερα Μεγάλο Σάββατο

Τι θα ισχύει για αύριο Κυριακή για SMS & επισκέψεις σε σπίτια

Το Υπουργείο Υγείας έδωσε σημαντικές διευκρινίσεις για το τι ακριβώς θα ισχύει αύριο Κυριακή του Πάσχα για τα SMS, που θα γίνουν μόνο για αύριο 2, αλλά και τις επισκέψεις στα σπίτια (Έως 10 άτομα μαζί με τους διαμένοντες).

Αναλυτικά:

- Κατ’ εξαίρεση και μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), επιτρέπεται η μετακίνηση προσώπων δύο φορές με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 και για το εύλογο χρονικό διάστημα των 3 ωρών την φορά.

Ο σκοπός της κάθε μετακίνησης μπορεί να είναι:

  • διαφορετικός για τις δύο περιπτώσεις (2 διαφορετικές κατηγορίες μηνύματος) σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους της ημέρας. Για παράδειγμα, αποστολή SMS 5 για μετάβαση σε οικία συγγενών/φίλων το μεσημέρι και αποστολή SMS 6 για μετακίνηση για σκοπούς φυσικής άσκησης το απόγευμα.
  • ίδιος σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους της ημέρας. Για παράδειγμα, αποστολή SMS 5 για μετάβαση σε οικία συγγενών/φίλων το μεσημέρι και αποστολή SMS 5 για μετάβαση για παροχή φροντίδας σε άτομο που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.
  • ίδιος σε συνεχόμενες χρονικές περιόδους (ανανέωση χρόνου). Για παράδειγμα, αποστολή SMS 5 για μετάβαση σε οικία συγγενών/φίλων και αποστολή SMS 5 για παραμονή στον ίδιο χώρο για επιπλέον 3 ώρες.

Και για τις τρεις πιο πάνω περιπτώσεις και νοουμένου ότι αποστέλλεται γραπτό μήνυμα σ το 8998, η μετακίνηση επιτρέπεται για συνολικά 6 ώρες ανά άτομο.

Όλες τις υπόλοιπες μέρες, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο μια φορά την ημέρα με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

- Κατ’ εξαίρεση και μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), επιτρέπεται η παρουσία σε οικία προσώπων, πέραν των μόνιμα διαμενόντων, νοουμένου ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων στην οικία δεν υπερβαίνει τα 10 πρόσωπα, περιλαμβανομένων και των ανήλικων.

Για παράδειγμα, εάν σε μια οικία οι μόνιμα διαμένοντες είναι 3 άτομα, μπορούν να φιλοξενήσουν επιπλέον 7 άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, ή εάν σε μια οικία οι μόνιμα διαμένοντες είναι 6 άτομα, μπορούν να φιλοξενηθούν επιπλέον 4 άτομα, περιλαμβανομένων των παιδιών.

Όλες τις υπόλοιπες ημέρες, η παρουσία προσώπων σε οικία πέραν των μόνιμα διαμενόντων απαγορεύεται.

- Μέχρι και τις 9 Μαΐου, επιτρέπεται η μετακίνηση για μετάβαση σε άλλο ιδιόκτητο υποστατικό (π.χ. εξοχική κατοικία, κτλ) στην Επαρχία μόνιμης διαμονής ή/και σε άλλη Επαρχία εκτός της μόνιμης διαμονής, με αποστολή γραπτού μηνύματος με επιλογή του αριθμού 8. Η μετακίνηση μπορεί να ολοκληρωθεί είτε αυθημερόν εντός του εύλογου χρονικού διαστήματος των 3 ωρών και κατά τις επιτρεπόμενες ώρες μετακίνησης είτε σε άλλη μέρα κατά τις επιτρεπόμενες ώρες μετακίνησης (5 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ). Νοείται ότι σε περίπτωση επιστροφής στον χώρο μόνιμης διαμονής σε διαφορετική μέρα από την αρχική μετακίνηση, απαιτείται η αποστολή γραπτού μηνύματος με επιλογή του αριθμού 8.

 
22288