Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της Συμμαχίας για τις Βουλευτικές

Οι 11 υποψήφιοι θα συμμετέχουν στον ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ

Η Συμμαχία Πολιτών, στο πλαίσιο της συμπόρευσης με την ΕΔΕΚ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ανακοινώνει τα ονόματα των στελεχών της τα οποία θα εμπλουτίσουν το διευρυμένο ψηφοδέλτιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

Επαρχία Λευκωσίας
1/ Γιαβάση Ειρήνη (Ρένα)

Η Ρένα Γιαβάση γεννήθηκε το 1977 στη Λευκωσία. Είναι κάτοικος Αγλαντζιάς με καταγωγή από την κατεχόμενη κωμόπολη Λύση. Είναι έγγαμη και μητέρα δυο αγοριών. Είναι Πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης, Συμμαχία Γυναικών και  κοινοβουλευτικός συνεργάτης. Διετέλεσε διευθύντρια επικοινωνίας και αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών. Εργάστηκε επί σειρά ετών στη δημοσιογραφία. Σπούδασε Νεοελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

2/ Ζάγανος Μιχάλης (Λάκης)
Γεννήθηκε και διαμένει στο Παλαιχώρι. Δημιούργησε τη δική του εργοληπτική εταιρεία μέσω της οποίας σχεδίασε και υλοποίησε διάφορα έργα. Είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών. Είναι Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Λευκωσίας της Συμμαχίας Πολιτών.

3/ Θωμά Χαρά
Η Χαρά Θωμά είναι 31 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλάμπρα, είναι νυμφευμένη και έχει ένα γιο 3 ετών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Όραμα της να συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση των πόρων για την υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

4/ Μαλαχουρίδης Αχιλλέας
Είναι 49 χρόνων και κατάγεται από την Αλάμπρα. Από το 1993 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον συνδικαλισμό. Το 2006 εκλέχθηκε Κοινοτάρχης Αλάμπρας, αξίωμα στο οποίο εξελέγη εκ νέου το 2011 και το 2016. Είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

5/ Χριστοφορίδης Απόστολος
Ο Απόστολος είναι γόνος οικογένειας βιοπαλαιστών. Σπούδασε Νομική στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάζεται ως Νομικός Σύμβουλος και Λειτουργός Συμμόρφωσης σε Εταιρεία Διαχείρισης Οργανισμού Συλλογικών Επενδύσεων. Όραμά του μια ελεύθερη Κύπρος, τόσο από κατοχή όσο και από διαφθορά. Χαρακτηριστικά του είναι η ανιδιοτέλεια, η ειλικρίνεια και η διαφάνεια.  Βασική πολιτική κατεύθυνση του είναι η αντιμετώπιση των κακώς κειμένων στην πολύπαθη κοινωνία μας.

Λεμεσός
6/ Ευσταθίου Γιώργος
Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Λεμεσό, είναι 35 χρονών και έχει καταγωγή από την πόλη της κατεχόμενης Μόρφου. Σπούδασε Τηλεπικοινωνίες στις Η.Π.Α όπου και αποφοίτησε με διάκριση το 2009. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο με την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στην ασφάλεια δεδομένων και δικτύων. Επιπρόσθετα, είναι πιστοποιημένος σύμβουλος ISO27001, του διεθνώς προτύπου για την ασφάλεια πληροφοριών. Εργάζεται ως σύμβουλος πληροφορικής. Είναι ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού και επίσης είναι ο Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας του Young Democrats of Europe (YDE), της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP). Αντιπροσωπεύει την Συμμαχία Πολιτών στα διάφορα συνέδρια του EDP στο εξωτερικό. Τον ενδιαφέρουν θέματα που αφορούν την Ευρώπη, την άμυνα, το περιβάλλον και το Κυπριακό.

Αμμόχωστος
7/ Λίλλη Αννίτα
Κατάγεται από την επαρχία Αμμοχώστου και διαμένει στη Δερύνεια. Από νεαρή ηλικία εμπλέκεται με τα κοινά. Από το 2011 είναι Δημοτική Σύμβουλος Δερύνειας. Είναι πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου Δερύνειας, μέλος της σχολικής εφορίας, του ΣΚΕ και προϊσταμένη Πολιτικής Άμυνας. Είναι επίσης αριστίνδην μέλος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου. Από το 2011 μέχρι το 2016 διετέλεσε πρόεδρος κοινωνικής ευημερίας στο Δήμο Δερυνειας. 

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

8/ Σκιτίνης Λένος
Ο Λένος γεννήθηκε και έζησε μέχρι το 1974 στην Αγία Τριάδα Γιαλούσας. Κατά την εισβολή παρέμεινε εγκλωβισμένος και αιχμάλωτος του τουρκικού στρατού μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 1974.

Σπούδασε ηλεκτρολόγος - μηχανικός στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια μετά τις σπουδές του εξάσκησε το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου – μηχανικού (1981 – 1993). Έκτοτε μέχρι και σήμερα εργάζεται στο Τμήμα Τελωνείου του Υπουργείου Οικονομικών.

9/ Χριστοφή Νίκος
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γιαλούσα. Από το 1975 ζει στα Κελιά Λάρνακας. Είναι Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου της Συμμαχίας Πολιτών. Εκπροσωπεί τη Συμμαχία Πολιτών στην Παγκύπρια Επιτροπή Προσφύγων και είναι Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργού Εσωτερικών για τις Τ/Κ περιουσίες, μέλος της επιτροπής αναδόμησης συνοικισμών, Γραμματέας του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λάρνακας και Πρόεδρος του Κέντρου Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών.

Λάρνακα
10/ Αποστόλου Αντρέας
Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με Μεταπτυχιακή κατεύθυνση ως Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός και έκανε το δεύτερο του Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου.

Εργάζεται ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πάφος
11/ Παφίτης Δώρος
Γεννήθηκε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο λίγο πριν από την τουρκική εισβολή και εκ τότε διαμένει στην Πάφο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στον κλάδο Ωκεανογραφικών και Γεωλογικών Επιστημών. Με αποκορύφωμα την απόκτηση διδακτορικού τίτλου και την εκπόνηση πλούσιου ερευνητικού έργου. Τα τελευταία 15 χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Πάφο.
 

 
27751