Βάλλει κατά ΠΑΣΥΝΟ ο ΟΚΥΠΥ / Κάνει λόγο για απειλές & λασπολογία

«Η ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ επιδίδεται καθημερινά σε απειλές, λασπολογία και μηδενισμό των πάντων», υποστηρίζει ο ΟΚΥΠΥ

Το Σχέδιο Δράσης για αντιμετώπιση της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, αξιολογείται καθημερινά και λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για άμεση αντιμετώπιση των οποιονδήποτε προβλημάτων παρουσιάζονται, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ).
 
Σημειώνει ότι μέχρι σήμερα, η αναλογία νοσηλευτών ανά ασθενή covid-19, θεωρείται ως η καλύτερη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα από τις διάφορες δημοσιεύσεις που υπάρχουν, αλλά και από τα αποτελέσματα των νοσηλευόμενων ασθενών.
 
«Να υπενθυμίσουμε ότι, τους τελευταίους μήνες, εκτός του ότι προσλήφθηκαν πέραν των 250 νοσηλευτών, οι οποίοι ανέλαβαν καθήκοντα, μειώθηκαν κλίνες και χειρουργικές αίθουσες για εξασφάλιση νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά δυστυχώς την κρίσιμη αυτή περίοδο, πέραν του 20% των νοσηλευτών απουσιάζουν για διάφορους λόγους», προσθέτει.
 
Ο ΟΚΥΠΥ αναφέρει, παράλληλα, ότι «είναι με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση, που διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ, η οποία θρύβει πολλών ανακριβειών και ανυπόστατων ισχυρισμών, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Οργανισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αδικεί κατάφωρα τους συναδέλφους που αγωνίζονται νυχθημερόν και πλήττει το κύρος του Οργανισμού».
 
Σημειώνει ότι ο Οργανισμός έχει αναπτύξει μια καλή συνεργασία με τις Συντεχνίες των Νοσηλευτών, κάνει συχνές συναντήσεις και είναι σχεδόν σε καθημερινή επικοινωνία μαζί τους για να συζητήσει και να επιλύσει τυχόν προβλήματα που προκύπτουν, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, η διοίκηση του Οργανισμού και των νοσηλευτηρίων γίνεται από αυτούς που η πολιτεία τους έχει εμπιστευθεί και τους έχει αναθέσει την ευθύνη και όχι από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες κανένα ρόλο έχουν στη διοίκηση του Οργανισμού.
 
«Μέχρι σήμερα, έχουμε δείξει πολλή υπομονή και καλή θέληση, αλλά δυστυχώς, η ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ επιδίδεται καθημερινά σε απειλές, λασπολογία και μηδενισμό των πάντων, χωρίς στοιχειώδη αιτιολογία», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι η διαχείριση της πανδημίας γίνεται από επιχειρησιακή ομάδα, η οποία αποτελείται από κλινικούς Ιατρούς και Νοσηλευτές των διάφορων Νοσηλευτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και μελών των Επιτροπών Λοιμώξεων, τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή, την Επιχειρησιακή Διευθύντρια, τους Εκτελεστικούς Γενικούς Διευθυντές και τους Επιστημονικούς Διευθυντές των Διευθύνσεων, τον Ιατρικό Διευθυντή και τον Νοσηλευτικό Διευθυντή και οι οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνονται μετά από διαβούλευση με όλους τους Διευθυντές των Τμημάτων/Κλινικών και των Νοσηλευτικών Διευθύνσεων των Νοσηλευτηρίων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
«Τις περισσότερες φορές και σε όλες τις περιπτώσεις που απαιτείται η ανάπτυξη νέων κλινών, στη λήψη απόφασης λαμβάνουν μέρος και εκπρόσωποι των Συντεχνιών, καθώς και οι Νοσηλευτικοί Προϊστάμενοι των επηρεαζόμενων θαλάμων, ειδικά αυτοί των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Λευκωσίας», σημειώνει.
 
Ο ΟΚΥΠΥ αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι την κρίσιμη αυτή περίοδο, υπάρχει συνεργασία και συλλογικότητα με όλους τους Επαγγελματίες Υγείας, «αλλά πρέπει να αποφεύγεται η αυστηρή στοχοπροσήλωση σε αριθμούς, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών και το διαθέσιμο προσωπικό, ούτως ώστε να μην αφεθεί κανένας συνάνθρωπος μας χωρίς ιατρική βοήθεια».
 
«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, ευχαριστούμε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας για τη συμβολή τους και διαβεβαιώνουμε ότι, μέλημα και προτεραιότητα μας, είναι η παροχή ποιοτικής ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας σε όσους τη χρειάζονται, αλλά και η ασφάλεια των συναδέλφων», καταλήγει ο ΟΚΥΠΥ, στην ανακοίνωση του.

(ΚΥΠΕ)

 
27107