Βρετανία: Αποδοκιμάζει τις τουρκικές προκλήσεις-Ζητά αποκλιμάκωση

Αποδοκιμάζει τουρκικές γεωτρήσεις και ζητά αποκλιμάκωση η Βρετανία, λέει Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας

Το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξε ξεκάθαρο εξ αρχής ότι αποδοκιμάζει τις τουρκικές γεωτρήσεις στα ύδατα γύρω από την Κύπρο, ενώ συνεχίζει να ζητά αποκλιμάκωση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ Εκπρόσωπος της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο.
 
«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δηλώσει με συνέπεια τη στήριξη στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην διεθνώς συμφωνημένη αποκλειστική οικονομική ζώνη της» πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση για την κάθοδο του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ και τη νέα εξαγγελθείσα παράνομη γεώτρηση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
«Πιστεύουμε ότι ο πιο διαρκής τρόπος επίλυσης δύσκολων ζητημάτων, όπως αυτό, είναι η επίτευξη μιας λύσης του Κυπριακού» ανέφερε, εκφράζοντας την ενθάρρυνση προς όλα τα μέρη να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
 
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Κύπρου πρέπει να αναπτυχθούν προς όφελος όλων των Κυπρίων», καταλήγει ο Εκπρόσωπος της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας.

(ΚΥΠΕ)

 
19031
Thumbnail