Δαμιανού: Έχουν καταγραφεί σοβαρά κρούσματα παραβίασης νομοθεσιών

Τι δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού

Σε κρίση θεσμών αναφέρθηκε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Ο κ. Δαμιανού είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί σοβαρά κρούσματα παραβίασης νομοθεσιών, κανόνων δεοντολογίας και χρηστής διοίκησης, αναφορικά με το ασυμβίβαστο και τη σύγκρουση συμφέροντος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
«Όταν φαινόμενα σύγκρουσης συμφέροντος που οδηγούν σε θεσμική διαπλοκή  αφορούν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλα ή σχεδόν όλα περιστρέφονται γύρω από το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε και που φέρει το όνομά του αλλά και γύρω από το στενό οικογενειακό και επιχειρηματικό περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Δαμιανού και επικαλέστηκε την πρόσφατη επαναφορά κατηγοριών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις.
 
Αναφερόμενος σε εμπλοκή και της ηγεσίας της Εκκλησίας σε αρπαχτές, ο κ. Δαμιανού έκανε λόγο για «Θεία μίζα» για την πολιτογράφηση ενός απατεώνα παγκόσμιας εμβέλειας.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι η Κυβέρνηση και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μετέτρεψαν σε συμπατριώτες μας εγκληματίες, απατεώνες και δικτάτορες με το όνειδος να απλώνεται πάνω από το κράτος μας.
 
Ο κ. Δαμιανού εξέφρασε ανησυχία «για όσα πρωτοφανή είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δικαιοσύνη», προσθέτοντας ότι «η εύλογη αμφισβήτηση της αντικειμενικής αμεροληψίας ως αποτέλεσμα κρουσμάτων σύγκρουσης συμφέροντος πλήγωσε τη δικαιοσύνη".

Ακολούθως αναφερόμενος στο μαύρο κατασκοπευτικό βαν είπε ότι το κόμμα του απαιτεί πλήρη διαλεύκανση, διαφάνεια και τιμωρία για την υπόθεση.

Σχολιάζοντας τοποθετήσεις Βουλευτών του ΔΗΣΥ, ο κ. Δαμιανού είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει την αποκλειστικότητα του θλιβερού συμβάντος ηγέτης κόμματος να καταγγέλλει το κράτους του στο εξωτερικό.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Η δεκαετία της διακυβέρνησης Αναστασιάδη μπορεί να χαρακτηριστεί ως η Ρώμη της παρακμής και το Βυζάντιο της διαπλοκής, συνέχισε ο κ. Δαμιανού και σχολιάζοντας τα περί αμετροέπειας του ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως αμετροέπεια είναι ο Πρόεδρος του κράτους να καταθέτει σε δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του εκπτώτου Γενικού Εισαγγελέα, τα δώρα σε είδος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Είπε επίσης  ότι αμετροέπεια είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να στήνει παραστάσεις στους διαδρόμους του ΟΗΕ με τόκκες (χειραψίες), και συμπλήρωσε ότι το ΑΚΕΛ και η ηγεσία ασκούν τεκμηριωμένη κριτική.

(ΚΥΠΕ)

 
14705
Thumbnail