Δένδιας-ΓΓ ΟΗΕ: Συζήτησαν για τουρκικές προκλήσεις και Κυπριακό

Τουρκικές προκλήσεις, συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου και Κυπριαικό στη συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες

Οι τουρκικές προκλήσεις και απειλές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων Ελλάδας – Αιγύπτου, το Κυπριακό και οι απειλές εποικισμού των Βαρωσίων, ήταν τα θέματα που συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην κατοικία της Ελληνίδας μονίμου αντιπροσώπου, καθώς η Τουρκία προέβη χθες σε διάβημα προς την Γραμματεία του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας ότι η συνάντηση Γκουτέρες – Δένδια παραβιάζει τους κανονισμούς της πολιτείας Νέας Υόρκης, καθώς ο Έλληνας Υπουργός θα έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Ο κ. Δένδιας επίσης επέδωσε επιστολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον Αντόνιο Γκουτερες με τις τουρκικές παραβιάσεις, ζητώντας να διαβιβαστεί και προς τον Πρόεδρο του Σ.Α.
 
Πριν λίγο ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών, Φίλιπ Ρίκερ, ενώ το Σάββατο πρόκειται να συνομιλήσει με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Ελληνικές πηγές επανέλαβαν τις διευκρινίσεις ότι δεν υπήρξε καμία διπλωματική συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας, κάτι που σημειώνεται και στο ίδιο το έγγραφο του ΝΑΤΟ. Απλά ο ΓΓ είχε συνάντηση με Έλληνα και Τούρκο αξιωματικού και η συζήτηση αφορούσε τεχνικά θέματα.

Πάντως ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο κ. Δένδιας είπε πως δεν έχει μελετηθεί ακόμη το έγγραφο.

(ΚΥΠΕ/Αποστόλης Ζουπανιώτης)
 

 
14407
Thumbnail