Δένδιας για Πενταμερή: «Πάμε για το καλύτερο»

Τι είπε για την Πενταμερή ο Ελληνας ΥΠΕΞ

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την Άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό ενημέρωσε, σήμερα ο Νίκος Δένδιας την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τη συμμετοχή του στην πενταμερή, ο Νίκος Δένδιας τόνισε: «Αύριο είναι μία δύσκολη ημέρα, πάμε για το καλύτερο, αλλά να δούμε τι θα γίνει. Πάμε όμως πάντα για το καλύτερο».

Σημειώνεται, ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει αύριο (27/4) στη Γενεύη.

Οπως ανακοινώθηκε, ο κ. Δένδιας θα συμμετέχει στις προγραμματιζόμενες συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Άτυπης Πενταμερούς, τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου και τη Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τη Μ. Τετάρτη, 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των διμερών διαβουλεύσεων του κ. Γκουτέρες με τους συμμετέχοντες στην Άτυπη Πενταμερή. Αργότερα, το ίδιο βράδυ θα παρακαθήσει στο δείπνο εργασίας της συνόδου.
 
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Γενεύη, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών προβλέπεται να έχει συνάντηση το απόγευμα της Μ. Τρίτης, 27 Απριλίου, με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. για τη Συρία, ενώ στο περιθώριο της Άτυπης Πενταμερούς έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη (27 Απριλίου) και με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντομινίκ Ράαμπ (28 Απριλίου).
 
(ΚΥΠΕ)

 
27800