Διαφοροποίηση μέτρων κορωνοϊού στα κατεχόμενα

8 κρούσματα στο «υπουργείο δημοσιονομικών»

Δεν θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα όσοι από τις ελεύθερες περιοχές περνούν στα κατεχόμενα για παραμονή μέχρι 3 ημέρες ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας», ενώ δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν λόγο για εντοπισμό 8 κρουσμάτων στο «υπουργείο δημοσιονομικών».
 
Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρεται, ότι όλοι όσοι θα διέρχονται μέσω των οδοφραγμάτων από τις ελεύθερες περιοχές στις κατεχόμενες για παραμονή πάνω από 3 ημέρες, θα μπαίνουν σε υποχρεωτική 7ημερη καραντίνα, εκτός από τους εργαζόμενους στην ε/κ πλευρά, τους μαθητές και φοιτητές και τους Τ/κ ασθενείς, στους οποίους θα συνεχίσουν να γίνονται τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι όσοι έρχονται στα κατεχόμενα για να μείνουν μέχρι 3 ημέρες από χώρες της Β κατηγορίας θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, και είναι προϋπόθεση να παραμείνουν στο χώρο καραντίνας που θα τους υποδειχθεί μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ PCR στο οποίο θα υποβληθούν κατά την άφιξή τους.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Για όσους μείνουν στα κατεχόμενα μέχρι 3 ημέρες, θα τους δίδεται σχετικό «έντυπο – βεβαίωση» στα οδοφράγματα για να συμπληρώσουν. Σημειώνεται δε ότι στην κατηγορία Β ανήκουν η Τουρκία και η Βρετανία.
 
Μνημόσυνα και κηδείες μπορούν να γίνονται από σήμερα χωρίς περιοριστικά μέτρα, το ίδιο και γάμοι και αρραβώνες.  Η λειτουργία σινεμά, θεάτρων, πάρτι γενεθλίων, πανηγυριών, αναβλήθηκε μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, ο τ/κ Τύπος δημοσιεύει σήμερα ότι στο «υπουργείο δημοσιονομικών» εντοπίστηκαν και πάλι κρούσματα κορωνοϊού και αυτή τη φορά μάλιστα, 8. Αρχικά είχαν ανακοινωθεί ότι τα κρούσματα ήταν τρία, στην πορεία όμως άλλα πέντε τεστ βγήκαν θετικά. Ο «υπουργός δημοσιονομικών» ανακοίνωσε ότι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνουν σε όλο το προσωπικό.
 
(ΚΥΠΕ)
 

 
23409