Διαμαρτυρία Λευκορώσων Κύπρου για την κατάσταση στην χώρα τους

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταπατώνται στη χώρα μετά τις Προεδρικές

Η Λευκορωσική κοινότητα της Κύπρου έκανε μια δυναμική εκδήλωση με στόχο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία καταπατώνται στη χώρα μετά το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών της περασμένης εβδομάδας. 

Όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι αρχές έχουν χρησιμοποιήσει σφαίρες κατά των χιλιάδων διαδηλωτών ενώ χθες (15/8) πραγματοποιήθηκε και η κηδεία του πρώτου θύματος. 50 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί με στόχο την επιβολή σιωπής και την επικράτηση της προπαγάνδας. 

Πέραν των 6,500 πολιτών έχουν συλληφθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές για βασανισμούς και ωμή βία.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στην Κύπρο υπεγράφησαν επιστολές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου, τον μόνο Κύπριο Ευρωβουλευτή που μετέχει στην αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου που χειρίζεται τις σχέσεις με τη Λευκορωσία. Ήδη τόσο ο ίδιος όσο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα έχουν προβεί σε ξεκάθαρες δηλώσεις κατά της χρήσης μια βίας και της φίμωσης που επιχειρείται στην Λευκορωσία.

α

Με την επιστολή, που υπογράφεται από εκατοντάδες Λευκορώσους που διαμένουν στην Κύπρο, υποβάλλεται παράκληση στον Πρόεδρο, τον ΥΠΕΞ και τον Κύπριο Ευρωβουλευτή για στήριξη του αγώνα για προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου στη Λευκορωσία.

(Offsite.com.cy)
 

 
27751