Διαμαρτυρία Τ/κ Πύλας για την παρακολούθηση μέσω κινητών

Οι κάτοικοι της περιοχής χαρακτηρίζουν το μέτρο ως «καταπιεστικό και ρατσιστικό»

Σε διαμαρτυρία στο οδόφραγμα του Περγάμου προχώρησαν χθες (1/6) οι Τ/κ κάτοικοι της Πύλας που μπορούν από την 1η Ιουνίου να πηγαίνουν στις δουλειές τους στα κατεχόμενα, αλλά θα παρακολουθούνται μέσω εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφωνα καθώς όρος για την καθημερινή τους διέλευση είναι να μην έρθουν σε επαφή με Ε/κ και να μην μετακινούνται στις ελεύθερες περιοχές.
 
Η Γενί Ντουζέν προβάλλει το θέμα στο πρωτοσέλιδό της μεταφέροντας τις απόψεις των Τ/κ κατοίκων της Πύλας που θεωρούν την παρακολούθησή τους μέσω κινητών «καταπιεστικό και ρατσιστικό» μέτρο.
 
Ο Τ/κ κοινοτάρχης του μεικτού χωριού, Βεϊσάλ Γκιουντέν δήλωσε στη Γενί Ντουζέν ότι η απόφαση για παρακολούθηση προκάλεσε «σοβαρή ενόχληση», αναγκάστηκε να συναντηθεί τα μεσάνυχτα με τους Τ/κ κατοίκους και το πρωί χθες συνομίλησε με τα «υπουργεία υγείας και εξωτερικών» και τελικά επικράτησε η λογική, αφού αναθεωρήθηκε η προσέγγιση. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Αποφασίστηκε να γίνουν σήμερα (Τρίτη) τα τεστ. Μου ζήτησαν έναν κατάλογο με τέσσερα μέρη: τους εργαζόμενους στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα, τους ιδιοκτήτες οικογενειακής επιχείρησης και τους ασχολούμενους με την γεωργία και την κτηνοτροφία», είπε.
    
Η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε ο Τ/κ κοινοτάρχης, χθες στο οδόφραγμα του Περγάμου έγινε τεστ PCR σε 65 άτομα και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα τους δοθεί έγκριση για τις διελεύσεις. Σε πρώτη φάση θα επιτραπούν οι διελεύσεις σε 60 άτομα όπως αναφέρεται, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και στους ιδιοκτήτες οικογενειακής επιχείρησης για να μπορούν να περνούν στα κατεχόμενα να εργαστούν.
 
Στο μεταξύ σε γραπτή δήλωση εκ μέρους της τ/κ Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος, ο Οκάν Νταγλί χαρακτήρισε τους όρους που τέθηκαν στους Τ/κ κατοίκους της Πύλας, και ειδικά εκείνον για την παρακολούθηση μέσω κινητών, ως αναχρονιστικό, ρατσιστικό και καταπιεστικό μέτρο, ζήτησε την ακύρωση της απόφασης από την «κυβέρνησης» και την επαναλειτουργία όλων των σημείων διέλευσης για όλους τους πολίτες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

 
27800