Τι ξεκαθαρίζει η αστυνομία

Η Αστυνομία με ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι δημοσιεύματα και φήμες που κυκλοφρούν για διαφοροποίηση των διαταγμάτων για την μετάβαση πιστών στις εκκλησίες δεν ισχύουν.

«Για σκοπούς αποφυγής τυχόν παρερμηνειών σε ότι αφορά την μετάβαση πιστών στους ιερούς ναούς, συνεχίζουν και ισχύουν αυστηρώς οι πρόνοιες του τελευταίου σχετικού διατάγματος που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας με ημερομηνία 30/4/2020, το οποίο αναφέρει ότι επιτρέπεται η ατομική προσευχή σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, εκτός των ωρών που θα τελούνται θρησκευτικές τελετές (π.χ. Θεία Λειτουργία) και νοουμένου ότι, εντός του χώρου θρησκευτικής λατρείας δεν  παρευρίσκονται πέραν των 10 ατόμων», αναφέρεται.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η Αστυνομία Κύπρου, προστίθεται, βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή για επιτήρηση της εφαρμογής όλων των προνοιών των σχετικών διαταγμάτων. Γι’ αυτό, για σκοπούς αποφυγής αχρείαστων ή/και δυσάρεστων καταστάσεων και ταλαιπωρίας καλούνται τόσο οι ιερείς, όσο και οι πιστοί σε πλήρη συμμόρφωση με τα εξαγγελθέντα μέτρα κατά του κορωνοϊού.   

«Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι ο συντομότερος δρόμος για επιστροφή της ζωής μας στους κανονικούς της ρυθμούς, περνά μέσα από την πιστή εφαρμογή των μέτρων και των οδηγιών των εμπειρογνωμόνων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

 
10754
Thumbnail

Το «υπουργικό» ακύρωσε ξαφνικά όλα μέτρα που αφορούν είσοδο και έξοδο προς και από τα κατεχόμενα
Σε μια απόφαση που επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών, το "υπουργικό" ανακοίνωσε σήμερα (5/7) ότι καταργούνται όλα τα μέτρα και κριτήρια που αφορούν είσοδο και έξοδο προς και από τα κατεχόμενα.

ad1mobile

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το "υπουργείο υγείας" θα προβεί σύντομα σε σχετικές ανακοινώσεις.  Επίσης, το 'υπουργικό' ανακήρυξε τον COVID-19 ως "επικίνδυνη ιογενή ασθένεια στη "ΤΔΒΚ".

ΚΥΠΕ

article 1