Διευκρινήσεις Υφυπουργείου Τουρισμού για τις άδειες του NAVA

Υπό ποιους όρους εγκρίθηκε η αίτηση για ανανέωση κατάταξης και έκδοσης άδειας λειτουργίας του NAVA

Μετά τα σχόλια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου Nava Seaside, που βρίσκεται στην οδό Περνέρας, στον Δήμο Παραλιμνίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού διευκρινίζει τα ακόλουθα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το συγκεκριμένο εστιατόριο είχε αιτηθεί ανανέωση κατάταξης και έκδοση άδειας λειτουργίας ως εστιατορίου, για το 2020, στις 9 Ιανουαρίου του 2020. Η αίτηση για ανανέωση εγκρίθηκε υπό τους πιο κάτω όρους:

  • Θα εξασφάλιζε υγειονομικά πιστοποιητικά από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές.
  • Θα υποβαλλόταν υπεύθυνη δήλωση του Διευθυντή/Γραμματέα της εταιρείας ότι η εταιρεία θα εξακολουθούσε να υφίσταται και ότι δεν θα υπήρχαν αλλαγές.
  • Το εν λόγω υποστατικό θα συμμορφωνόταν αμέσως με όρους που θα έθετε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ενώπιον του Υφυπουργείου Τουρισμού τέθηκαν όλα τα πιστοποιητικά που απoδείκνυαν συμμόρφωση του εν λόγω εστιατορίου με τους όρους που είχαν τεθεί. Το Υφυπουργείο Τουρισμού έλαβε, επίσης, επιστολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που στάλθηκε στις 12 Ιουνίου 2020 προς τον Δήμαρχο Παραλιμνίου με την οποίαν τον πληροφορούσε ότι το υποστατικό επιθεωρήθηκε από απόψεως πυροπροστασίας την ίδια μέρα, δηλαδή στις 12 Ιουνίου 2020 και κρίθηκε κατάλληλο. 

Ως εκ τούτου, το Υφυπουργείο δεν είχε λόγο να απορρίψει την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του εστιατορίου για το 2020.

Διευκρινίζεται ότι ασχέτως της ανανέωσης άδειας λειτουργίας του εστιατορίου, τα αδικήματα της επιχείρησης σε σχέση με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο θα τεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στις 24 Ιουνίου.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Το Υφυπουργείο σημειώνει επίσης ότι στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της οικονομίας, μετά το lockdown προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Υπηρεσίες του εξετάζουν με εντατικό ρυθμό αιτήσεις για αδειοδότηση νέων ή για ανανέωση και κατάταξη υφιστάμενων κέντρων αναψυχής

Συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο Τουρισμού, ειδικά την προηγούμενη βδομάδα, αδειοδότησε/ανανέωσε άδειες συνολικά σε 105 τέτοιες επιχειρήσεις.
 

 
14538
Thumbnail