ΔΗΚΟ: Απάνθρωπος ο τρόπος διαχείρισης μαθητών Ειδικής Εκπαίδευσης

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ

Απάνθρωπος και ανεύθυνος ήταν ο τρόπος με τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας έχει διαχειριστεί την επάνοδο των μαθητών της Ειδικής Εκπαίδευσης στα σχολεία, δήλωσε σήμερα (21/5) η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Κατερίνα Χριστοφίδου, σχετικά για τον αποκλεισμό των παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε πως, οι οδηγίες που περιλαμβάνει η εγκύκλιος θα μπορούσαν να είχαν δοθεί πολύ νωρίτερα και έγκαιρα.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση της Κατερίνας Χριστοφίδου:
 
Απάνθρωπος και ανεύθυνος ήταν ο τρόπος με τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας έχει διαχειριστεί την επάνοδο των μαθητών της Ειδικής Εκπαίδευσης στα σχολεία.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Χωρίς ίχνος ευαισθησίας και επιφέροντας δυσμενή διάκριση εις βάρος τους, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε τη σχετική εγκύκλιο, ελάχιστες ώρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και ενώ ήδη οι γονείς είχαν προετοιμάσει αυτά τα παιδιά για την επιστροφή τους στο σχολείο μαζί με τα άλλα παιδιά.

Οι οδηγίες που περιλαμβάνει η εγκύκλιος θα μπορούσαν να είχαν δοθεί πολύ νωρίτερα και έγκαιρα ώστε να δινόταν ο χρόνος της κατάλληλης προετοιμασίας τόσο των γονέων αλλά κυρίως των ιδίων των παιδιών.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλογιστεί το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί και τη τεράστια ψυχολογική ζημιά που οι παραλείψεις τους έχουν προκαλέσει σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους.