ΔΗΚΟ: Εντείνει τις ανησυχίες μας η δήλωση της Σπέχαρ

Τι ανακοινώνει το ΔΗΚΟ μετά την συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ

Η δήλωση της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ μετά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εντείνει τις ανησυχίες που έχουμε διατυπώσει ως Δημοκρατικό Κόμμα, για την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» και του «τετραγωνισμού του κύκλου» που χαρακτηρίζει πλέον την στάση του ΟΗΕ, την ώρα που η τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα κλιμακώνονται, είπε το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωση του  μετά την συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αυτούσια  η ανακοίνωση:

 Η δήλωση της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ μετά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εντείνει τις ανησυχίες που έχουμε διατυπώσει ως Δημοκρατικό Κόμμα, για την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» και του «τετραγωνισμού του κύκλου» που χαρακτηρίζει πλέον την στάση του ΟΗΕ, την ώρα που η τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα κλιμακώνονται.

Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι το Κυπριακό παραμένει άλυτο όχι επειδή τα μέρη δεν το επιλύουν αλλά εξ υπαιτιότητας της Τουρκίας.

Επομένως είναι απογοητευτικό να διαπιστώνουμε ότι οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ νίπτουν τας χείρας τους την ίδια ώρα που η Τουρκία παραβιάζει τα ψηφίσματα του ίδιου του Οργανισμού, προωθεί απροκάλυπτα λύση δύο κρατών, παραβιάζει την ΑΟΖ της Κ.Δ. και υλοποιεί τους επεκτατικούς και παράνομους της σχεδιασμούς στην Αμμόχωστο.

Με αυτό τον τρόπο, δυστυχώς η Τουρκία αποθρασύνεται ακόμη περισσότερο και αφήνεται χωρίς καμία συνέπεια να αλωνίζει εις βάρος της Κ.Δ. και του κυπριακού λαού προωθώντας τα δικά της συμφέροντα.

 
25064