ΔΗΚΟ: Επιβεβλημένη η ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας

Το ΔΗΚΟ τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ενέργειας

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ, με την ευκαιρία της σημερινής (8/2) επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Λευκωσία για συντονισμό ενόψει της Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό.

Όπως σημειώνει, «με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, το Δημοκρατικό Κόμμα τονίζει την επιτακτική ανάγκη, η αγαστή συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και να θεσμοθετηθεί σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιθετική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας».

Ένας τρόπος, προσθέτει, «θα ήταν η προώθηση της εισήγησης του ΔΗΚΟ για τη σύσταση και λειτουργία ενός Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας στα ζητήματα που άπτονται των κοινών εθνικών μας συμφερόντων».

«Ο ουσιαστικός συντονισμός Κύπρου και Ελλάδας απέναντι στις τουρκικές μεθοδεύσεις, αποτελεί κλειδί για τη θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την απελευθέρωση και τη διεκδίκηση σωστής και λειτουργικής λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των Ευρωπαϊκών αρχών», καταλήγει το ΔΗΚΟ.

 
25233