ΔΗΚΟ: Φοβούνται τον έλεγχο κι επιτίθενται στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Η Κυβέρνηση έστησε ντόμινο διαπλοκής βυθίζοντας τους θεσμούς σε πρωτόγνωρη κρίση, λέει το ΔΗΚΟ

Την θέση πως, «ο φόβος για έλεγχο, η πραγματική αιτία της επίθεσης εναντίον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας», εκφράζει το ΔΗΚΟ σχολιάζοντας τις σημερινές (26/10) τοποθετήσεις του Γενικού Εισαγγελέας, Γιώργου Σαββίδη, αναφορικά με το θέμα του ελέγχου από πλευράς Γενικού Ελεγκτή των φακέλων για τις Πολιτογραφήσεις.

Όπως αναφέρει, «η Κυπριακή Δημοκρατία εκτίθεται ήδη διεθνώς εξαιτίας του ύποπτου τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ διαχειρίστηκε τόσο το ίδιο το επενδυτικό πρόγραμμα όσο και το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων που αποκαλύφθηκε στη συνέχεια».  

«Η προκλητική της άρνηση να παραδώσει αντίγραφα των φακέλων στην Ελεγκτική Υπηρεσία και το ‘ντόμινο’ της διαπλοκής που έχει στήσει, ‘βυθίζουν’ τους θεσμούς σε μια πρωτόγνωρη κρίση», τονίζει το ΔΗΚΟ σημειώνοντας πως «το τελευταίο που χρειάζεται η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι η πρωτοφανής επίθεση που εξαπέλυσε ο Γενικός Εισαγγελέας εναντίον του Γενικού Ελεγκτή».

>>> Διαβάστε επίσης: Πώς απαντά στον Γενικό Εισαγγελέα η Ελεγκτική Υπηρεσία <<<

«Πολύ περισσότερο όταν ο Γενικός Εισαγγελέας, ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ κατά τη διερευνώμενη περίοδο και συνεπώς είναι ένας εκ των ελεγχόμενων σε σχέση με το σκάνδαλο», εξηγεί.

Σύμφωνα, δε, με το ΔΗΚΟ, «ο κ. Σαββίδης έλαβε μέρος στις αποφάσεις που ουσιαστικά οδήγησαν την Κύπρο στο ‘σκαμνί’ του κατηγορουμένου και με τις σημερινές του δηλώσεις στέλνει, δυστυχώς, λανθασμένα μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Το ζήτημα είναι πολιτικό και η έκταση της προσπάθειας συσκότισης, δείχνει ότι τα όσα αποκαλύφθηκαν είναι μόνο η ‘κορυφή του παγόβουνου’», υποδεικνύει το ΔΗΚΟ.

«Ως Δημοκρατικό Κόμμα είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και την απαίτηση της κοινωνίας για: έλεγχο, διαφάνεια και κάθαρση», καταλήγει.
 

 
15852
Thumbnail