ΔΗΚΟ για Έκθεση Υφ. Τουρισμού: Πυρά για γαμπρό & θυγατέρες ΠτΔ

Το ΔΗΚΟ σχολιάζει την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υφυπουργείο Τουρισμού / «Άμεση η εμπλοκή του ΠτΔ»

«Άμεση» χαρακτηρίζει την εμπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη στο σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων η διευθύντρια του γραφείου τύπου του ΔΗΚΟ, κα Κατερίνα Χριστοφίδου, σε σημερινή (26/2) δήλωσή της, μετά τη δημοσιοποίηση της Ειδικής Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υφυπουργείο Τουρισμού

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ <<<

Όπως αναφέρει η κα Χριστοφίδου, «η ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υφυπουργείο Τουρισμού και ειδικά η αναφορά στην μαρίνα της Αγίας Νάπας, δίνει απαντήσεις για τα όσα τόσο καιρό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, δεν έδιναν».

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση της Κατερίνας Χριστοφίδου: 
«Η ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υφυπουργείο Τουρισμού και ειδικά η αναφορά στην μαρίνα της Αγίας Νάπας, δίνει απαντήσεις για τα όσα τόσο καιρό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, δεν έδιναν. 

Για πρώτη φορά διαπιστώνεται η άμεση και απευθείας εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου των θυγατέρων του Νίκου Αναστασιάδη σε παράνομη πολιτογράφηση, καθώς με βάση την έκθεση, το Υπουργικό Συμβούλιο του κ. Αναστασιάδη, ενέκρινε την πολιτογράφηση οκτώ προσώπων της κοινοπραξίας της μαρίνας της Αγίας Νάπας,  χωρίς όμως αυτά να πληρούν τα κριτήρια.

Ενέκρινε δηλαδή τις αιτήσεις που υπέβαλε το δικηγορικό γραφείο των θυγατέρων του Νίκου Αναστασιάδη κατά παράβαση των ισχυόντων κριτηρίων.

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν επίσης από τον ύποπτο και περίεργο τρόπο με τον οποίο ο γαμπρός του Προέδρου Αναστασιάδη ξαφνικά διορίστηκε διευθυντής στο Διοικητικό Συμβούλιο της κοινοπραξίας για την μαρίνα της Αγία Νάπας, ενώ κατά μεγάλη σύμπτωση, την ίδια στιγμή έλαβε ειδική  απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο για την έγκριση της αλλαγής της μετοχικής δομής της κοινοπραξίας που κέρδισε αυτή τη δημόσια σύμβαση.

Υπενθυμίζεται πως ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής Νικολάτου ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίστηκε πως «δεν γνώριζε που εργάζεται ο γαμπρός του»…

Το Υπουργικό του όμως Συμβούλιο εξυπηρέτησε την συγκεκριμένη εταιρεία και αυτή διόρισε τον γαμπρό του στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Σημειώνεται πως η ειδική έκθεση της Ε.Υ. αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες εσόδων για το κράτος ενώ ταυτόχρονα φανερώνει τους προφανείς λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ αρνείται με μανία τον έλεγχο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ για ακόμη μία φορά είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι.»

 
24563