ΔΗΚΟ για Τουρκία: Ενόσω δεν «πληρώνει» κόστος προχωρεί ανενοχλητη

«Η Τουρκία περιφρονεί και εξευτελίζει επιδεικτικά την Ε.Ε.»

Λίγες μόνο μέρες μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και μετά τη συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου, η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο εκδίδοντας νέα Navtex για έρευνες από το Oruc Reis, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελόριζου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα τονίζεται πως, αυτό συνιστά ωμή και επιδεικτική περιφρόνηση των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και εξευτελισμό της Ε.Ε. η οποία πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η χαλαρότητα και η επιδερμική προσπάθεια κατευνασμού του «θηρίου», όχι μόνο δεν φέρνει αποτελέσματα αποκλιμάκωσης της έντασης αλλά αποθρασύνει ακόμη περισσότερο τον Ερντογάν.

Τόσο σε ότι αφορά τις προκλήσεις της Τουρκίας, προστίθεται στην ανακοίνωση, στη θάλασσα όσο και σε ότι αφορά την επεκτατική προκλητική της συμπεριφορά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό, ότι ενόσω δεν «πληρώνει» κόστος -πολιτικό, οικονομικό- προχωρεί ανενόχλητη και κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου.

Γι’ αυτό και η Κυπριακή Δημοκρατία, πρέπει να επιμείνει στη διεκδίκηση αποτελεσματικών κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας, σημείωσε.

Τέλος επισημαίνεται ότι, η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στρέφεται εναντίον της ίδιας της Ε.Ε., και ανάλογη έμπρακτη αντίδραση πρέπει να διεκδικήσουμε. Και αυτή τη φορά φέρνοντας αποτελέσματα, χωρίς παλινδρομήσεις και χωρίς νέες υποχωρήσεις.

 
27351