ΔΗΚΟ: Χαιρετίζει την στήριξη MED7 σε Ελλάδα και Κύπρο

Το ΔΗΚΟ καλεί την Κυβέρνηση να αξιοποιήσει στο έπακρον και στρατηγικά τις ευκαιρίες που δημιουργούνται

Η στήριξη που εξέφρασαν προς την Κύπρο και την Ελλάδα οι ηγέτες των Ευρωμεσογειακών χωρών και το περιεχόμενο της κοινής διακήρυξης για την ανάγκη τερματισμού των επιθετικών ενεργειών και παραβιάσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, προσθέτει, «χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες της MED7 και καλούμε την κυβέρνηση όπως αξιοποιήσει στο έπακρον και στρατηγικά τις ευκαιρίες που δημιουργεί αυτή η εξέλιξη ώστε:

  • Να μετουσιωθεί σε πράξεις η αλληλεγγύη της Ε.Ε. με την επιβολή αυστηρότερων και στοχευμένων κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
  • Να θωρακίσουμε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Με συνέπεια και συνέχεια να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της ΚΔ με Ευρωπαϊκές και άλλες διεθνείς δυνάμεις.
  • Να πείσουμε ότι η ειρήνη και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, περνά μέσα από την στήριξη Ελλάδας και Κύπρου και όχι υποχωρώντας στις τουρκικές απειλές».

«Επιπρόσθετα, η οργή που εκφράζει η Άγκυρα, αποδεικνύει ότι όταν διεκδικούμε μπορούμε να πετύχουμε πολλά, σε αντίθεση με την πολιτική των υποχωρήσεων και του ‘καλού παιδιού’, που έχει αποτύχει», σημειώνει.

«Είναι πάγια θέση του Δημοκρατικού Κόμματος ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, περνά μέσα από την προάσπιση της Κ.Δ. και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και μέσα από την ενδυνάμωση των σχέσεων της με τους διεθνείς παράγοντες. Και οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν», καταλήγει το ΔΗΚΟ.
 

 
26111