ΔΗΚΟ: Η αποτυχημένη πολιτική στο Κυπριακό αποθράσυνε την Τουρκία

Το ΔΗΚΟ επαναλαμβάνει την ανάγκη χάραξης νέας στρατηγικής στο Κυπριακό

Την θέση ότι, «η πολιτική που στηρίζεται σε ψευδαισθήσεις δίνει προφάσεις στην Τουρκία», και πως, «τις εξελίξεις στο Κυπριακό τις καθορίζει η Άγκυρα», εξέφρασε σήμερα (27/10) το μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, Γιώργος Σολωμού, τονίζοντας την ανάγκη προώθησης μίας νέας στρατηγικής η οποία θα επιφέρει πολιτικό κόστος στην Τουρκία.

Όπως είπε, «η Τουρκία δεν έχει την παραμικρή διάθεση για λύση. Δυστυχώς η αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ τα τελευταία χρόνια την έχει αποθρασύνει ακόμη περισσότερο», σημειώνοντας πως «δεν είμαστε αισιόδοξοι για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αυτή την περίοδο».

Σύμφωνα με τον κ. Σολωμού, «ακόμα κι αν υπάρξει άτυπη διάσκεψη η Τουρκία δεν αναμένεται να αλλάξει στάση οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι να έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη ένα αδιέξοδο το οποίο θα χρησιμοποιήσει ως πρόφαση για να επιμείνει στην απαράδεκτη λύση δύο κρατών».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η παρέμβαση της Άγκυρας στην ανάδειξη Τατάρ στα κατεχόμενα, επεσήμανε, «έρχεται σε μία περίοδο αυξανόμενης έντασης στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο ενώ γίνονται και τα πρώτα βήματα εποικισμού της Αμμοχώστου, με τον Ερντογάν να ανακοινώνει κάθοδο του στα κατεχόμενα για τα προκλητικά πανηγύρια του παράνομου μορφώματος του ψευδοκράτους».

«Τις εξελίξεις στο Κυπριακό τις καθορίζει η Άγκυρα όχι οι Τουρκοκύπριοι πολιτικοί», είπε αναφέροντας πως «η πολιτική η οποία στηρίζεται σε ψευδαισθήσεις, δίνει προφάσεις στην Τουρκία».

«Απαιτείται νέα στρατηγική, όχι για να αποφύγουμε τις διαπραγματεύσεις αλλά για να επιφέρουμε πολιτικό κόστος στην Τουρκία έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι πιθανότητες και οι πραγματικές ευκαιρίες να καταλήξουμε σε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση», εξήγησε.

«Αυτή τη φορά, ίσως περισσότερο από ποτέ είναι πολύ κρίσιμο να μην πέσουμε στη μόνιμη παγίδα της Τουρκίας, να χαρίζουμε ουσία για να δεχθεί να προχωρήσει η διαδικασία», κατέληξε ο κ. Σολωμού.
 

 
21245