ΔΗΚΟ: Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ πάει απροετοίμαστη στη Γενεύη

«Οι επόμενες εβδομάδες μέχρι τη Διάσκεψη είναι κρίσιμες»

Ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Άθως Αντωνιάδης, με σχετική ανακοίνωση, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την επικείμενη Πενταμερή Διάσκεψη στη Γενεύεη, υποστηρίζοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ οδεύουν σε μία Διάσκεψη χωρίς προετοιμασία.
 
>>>Διαβάστε ακόμη: ΔΗΣΥ: Tελευταία προσπάθεια για το Κυπριακό η Πενταμερή

Αυτούσια η ανακοίνωση:
Οι κακές προθέσεις της Τουρκίας επιβεβαιώνονται μέρα με την ημέρα ενόψει της Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό.
Ως Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζουμε την προκλητική τουρκική αδιαλλαξία και την ένταση με την οποία αυτή εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ οδεύουν σε μία Διάσκεψη χωρίς προετοιμασία.

Ως ΔΗΚΟ έχουμε ζητήσει να γίνει ειδική συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου όπου επιτέλους να ξεκαθαρίσουν ΠτΔ και ΔΗΣΥ πόσο πιο χαλαρή θα είναι αυτή η ομοσπονδία που θα προτείνουν για να αντιμετωπιστούν, όπως ισχυρίζονται, οι τουρκικές μεθοδεύσεις για διχοτομική λύση.

Εδώ και τρία χρόνια ακούμε νεοφανείς όρους όπως «αποκεντρωμένη ομοσπονδία», «χαλαρή ομοσπονδία» αλλά ποτέ δεν μας εξηγούν τι σημαίνουν αυτοί οι όροι. 

Οι επόμενες εβδομάδες μέχρι τη Διάσκεψη είναι κρίσιμες. Η αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, μας οδήγησε, δυστυχώς, σε μια κατάσταση όπου: ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δίκαιο και τη νομιμότητα με το μέρος της, η διεθνής κοινότητα και η Ε.Ε. να επιβραβεύει την Τουρκία, με τη σύμφωνο μάλιστα γνώμη του Προέδρου Αναστασιάδη.

 
27107