ΔΗΚΟ: Η Τουρκία ανενόχλητη προωθεί ενέργειες εις βάρος Ε/κ και ΚΔ

Ορατό το ενδεχόμενο να παρασυρθούμε σε διαπράγματευση τουρκικών προδιαγραφών, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ

Η δήλωση της Τουρκικής Προεδρίας, για τα αποτελέσματα της τριμερούς στο Βερολίνο, επιβεβαιώνει, δυστυχώς, μια βασική διαπίστωση του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι δηλαδή η Τουρκία έχει κερδίσει αυτά που ήθελε και ότι βρήκε ανοιχτό «παράθυρο»,  να θέσει στην πενταμερή, επιπλέον ζητήματα και να διεκδικήσει νέους όρους αναφοράς. Η Άγκυρα, για να στηρίξει τη λύση, θέτει ως προϋπόθεση: «οι όροι να είναι ευνοϊκοί»… για την ίδια επισημαίνει το Δημοκρατικό Κόμαμ σε ανακοίνωση του.
 
>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Διασυνδέει επίσης, υπσοτηρίζει το ΔΗΚΟ, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή τις παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την πορεία του Κυπριακού. Αναμενόμενο, από τη στιγμή που ενώ ζητούμε κυρώσεις από την ΕΕ και υπο την απειλή βίας, αποδεχόμαστε να συνομιλούμε. Αυτό έχει ουσιαστικά καταστήσει τις παραβιάσεις, μέρος του status της περιοχής, παρέχοντας στην Τουρκία μια τεράστια επιτυχία, εις βάρος της ΚΔ.
 
Ωστόσο, αναφέρεται, η απουσία στρατηγικής και αξιοπιστίας από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη, έχει «στρώσει το χαλί» στην Τουρκική πλευρά, η οποία με συγκεκριμένη στρατηγική, προωθεί ανενόχλητη τους σχεδιασμούς της, εις βάρος της ελληνοκυπριακής κοινότητας και εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
 
>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Το ΔΗΚΟ προειδοποιεί ότι, εάν η κυβέρνηση και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, δεν προβληματιστούν σοβαρά, κι εάν δεν προετοιμαστούν σωστά, τότε οδηγούμαστε σε μια διαπραγμάτευση τουρκικών προδιαγραφών, με ορατό το ενδεχόμενο είτε ενός νέου αδιεξόδου, είτε ενός κάκιστου και άτακτου κλεισίματος του Κυπριακού.
 
Το Δημοκρατικό Κόμμα, τέλος, τονίζει ότι για να αποτραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη στρατηγική, να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της πλευράς μας, να ενταθεί και να κλιμακωθεί η πρόκληση κόστους στην Τουρκία και παράλληλα να τεθούν προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, εκείνα τα ζητήματα που διασφαλίζουν τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τη λύση, και αυτό ανεξάρτητα των εσωτερικών πτυχών.