ΔΗΚΟ: Οι ίσες αποστάσεις ΟΗΕ υποθάλπουν τις μεθοδεύσεις Τουρκίας

Απουσιάζουν σημαντικές αναφορές από την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ

H παγίωση των ίσων αποστάσεων και η εξισορρόπηση των ευθυνών για τη μη επίλυση του Κυπριακού, υποθάλπουν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Τουρκίας για λύση δύο κρατών, αφήνουν δε στο απυρόβλητο την παράνομη, επιθετική και επεκτατική της συμπεριφορά στην Κυπριακή ΑΟΖ και την Αμμόχωστο αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ

Όπως σημειώνει αυτή τη φορά η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ είναι ακόμη χειρότερη για την Κυπριακή Δημοκρατία και ελληνοκυπριακή πλευρά αφού ενώ αναφέρεται σε αποκλίσεις από τη βάση των συνομιλιών, ουδεμία ρητή αναφορά κάνει για την απαράδεκτη απόκλιση της τ/κ πλευράς η οποία χέρι-χέρι με την Τουρκία απαιτούν απροκάλυπτα λύση δύο κρατών. 

Την ίδια ώρα τονίζει ότι απουσιάζουν σημαντικές αναφορές, το περιεχόμενο της έκθεσης αναλώνεται στον μεγαλύτερο του βαθμό στις τεχνικές επιτροπές ως εάν αυτές θα μπορούσαν ποτέ να υποκαταστήσουν τη λύση που προνοούν τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ και οι ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο. 

Η τελευταία σειρά εκθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την κυβέρνηση. Είναι πλέον προφανές ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αδυνατεί να πείσει τα Ηνωμένα Έθνη (όπως και την ΕΕ) για όλα όσα η Κυπριακή Δημοκρατία διεκδικεί ή τουλάχιστον θα έπρεπε να διεκδικεί σημειώνει καταληκτικά στην ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ