ΔΗΚΟ σε ΔΗΣΥ: Σας είπαμε πριν 6 χρόνια για εισφορές κομμάτων

Η σκοπιμότητα του ΔΗΣΥ πίσω από αυτή την ενέργεια, είναι προφανής, λέει το ΔΗΚΟ

Ανακοίνωση για την χρηματοδότηση των κομμάτων από ιδιώτες εξέδωσε το ΔΗΚΟ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είχε τεθεί από το Δημοκρατικό Κόμμα το 2016 η πρόταση για ποινικοποίηση της χρηματοδότησης των κομμάτων από ιδιώτες.

Στην ανακοίνωση το ΔΗΚΟ στρέφει τα πυρά του στον ΔΗΣΥ αναφέροντας ότι εγείρει το ζήτημα της δια νόμου απαγόρευσης της χρηματοδότησης από ιδιώτες με έξι χρόνια καθυστέρηση και αμέσως μετά τις εις βάρος του αποκαλύψεις.

Παράλληλα προσθέτει ότι οι αποκαλύψεις εγείρουν σοβαρά ζητήματα, όπως τα χαρακτηρίζει, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν από την νεοσυσταθείσα Ανεξάρτητη Αρχή κατά της διαφθοράς και τον Επίτροπο Διαφάνειας.

Διαβάστε σχετικά: 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Η πρόταση για ποινικοποίηση της χρηματοδότησης των κομμάτων από ιδιώτες είχε τεθεί από το Δημοκρατικό Κόμμα το 2016 μετά και τις τότε αποκαλύψεις για τις περιβόητες χρηματοδοτήσεις της Focus, από τις οποίες οι 600.000 ευρώ έγιναν στον ΔΗΣΥ. 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με έξι χρόνια καθυστέρηση και αμέσως μετά τις εις βάρος του αποκαλύψεις που διασυνδέουν αριθμό πολιτογραφήσεων με εισφορές που έβαλε στα ταμεία του, εγείρει το ζήτημα της δια νόμου απαγόρευσης της χρηματοδότησης από ιδιώτες. 

Η σκοπιμότητα πίσω από αυτή την ενέργεια, είναι προφανής. 

Δεν πρέπει ωστόσο να αποπροσανατολίσει. Οι αποκαλύψεις εγείρουν σοβαρά ζητήματα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν από την νεοσυσταθείσα Ανεξάρτητη Αρχή κατά της διαφθοράς και τον Επίτροπο Διαφάνειας».

 
27752