ΔΗΚΟ σε Κούσιο: Πλησιάζουν οι εκλογές - Χάνετε την ψυχραιμία σας

Απάντηση ΔΗΚΟ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Απάντηση στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Κυριάκου Κούσιου, έδωσε με σημερινή (27/5) του δήλωση ο Αντιπροέδρος και υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας του ΔΗΚΟ, κ. Μιχάλης Δαμιανού.

Όπως αναφέρει ο κ. Δαμιανού, «είναι εμφανές από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Αναστασιάδη / ΔΗΣΥ, ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές της Κυριακής, στο Προεδρικό χάνουν την ψυχραιμία τους», ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε πως, «αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια του κ. Κούσιου για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με το να επιτίθεται στο Δημοκρατικό Κόμμα. Μας επιτίθονται επειδή φοβούνται ένα ισχυρό ΔΗΚΟ στην επόμενη Βουλή. Επειδή ξέρουν ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να απαιτεί διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση». 

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Κυριάκος Κούσιος ανέφερε ότι, «αντί να ψηφίσουν τα νομοσχέδια, καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μαζί με το ΑΚΕΛ, αποστερώντας από τον λαό μας, σε κρίσιμες στιγμές, τα αναγκαία για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας», προσθέτοντας ότι «ο λαός θα τους κρίνει».

Ακολουθεί αυτούσια η Δήλωση του Αντιπροέδρου ΔΗΚΟ και υποψήφιου Βουλευτή Λευκωσίας Μιχάλη Δαμιανού:
«Είναι εμφανές από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Αναστασιάδη / ΔΗΣΥ, ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές της Κυριακής, στο Προεδρικό χάνουν την ψυχραιμία τους. 

Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια του κ. Κούσιου για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με το να επιτίθεται στο Δημοκρατικό Κόμμα. Μας επιτίθονται επειδή φοβούνται ένα ισχυρό ΔΗΚΟ στην επόμενη Βουλή. Επειδή ξέρουν ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να απαιτεί διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση. 

Μπορεί στο Προεδρικό να τα έχουν ξεχάσει, ο κυπριακός λαός όμως θυμάται. Θυμάται το πόρισμα Αρεστή που καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού στην κυβέρνηση Αναστασιάδη / ΔΗΣΥ. Θυμάται το πόρισμα Νικολάτου, σύμφωνα με το οποίο το 51.8% των πολιτογραφήσεων που έγιναν επί διακυβέρνησης τους ήταν παράνομες. Θυμάται τον διεθνή διασυρμό της Κύπρου, λόγω του σκανδάλου των χρυσών διαβατηρίων.

Τα θυμάται και θα δώσει την απάντηση του, αποδοκιμάζοντας τους, στις 30 Μαΐου.»

 
25652