ΔΗΚΟ: Στερούνται σοβαρότητας τα περί διάθεσης οπλισμού της Ε.Φ.

"Αφήνουν εκτεθειμένη την Κυπριακή Δημοκρατία και την άμυνα της ημικατεχόμενης μας πατρίδας"

Τόσο οι τοποθετήσεις του Υπουργού Άμυνας όσο και του εκπροσώπου της κυβέρνησης στερούνται σοβαρότητας, αφήνουν εκτεθειμένη την Κυπριακή Δημοκρατία και την άμυνα της ημικατεχόμενης μας πατρίδας, αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΚΟ για τα περί διάθεσης οπλισμού της Ε.Φ. στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι αδιανόητο να αφήνονται περιθώρια θετικής προσέγγισης ενός τέτοιου ενδεχομένου τη στιγμή που η απειλή για την Κ.Δ. βρίσκεται ακριβώς απέναντι μας

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Ο τρόπος που χειρίζεται το ζήτημα που προέκυψε με τα περί διάθεσης οπλισμού της Ε.Φ. στην Ουκρανία η κυβέρνηση, είναι άκρως ανησυχητικός και επικίνδυνος.

Τόσο οι τοποθετήσεις του Υπουργού Άμυνας όσο και του εκπροσώπου της κυβέρνησης στερούνται σοβαρότητας, αφήνουν εκτεθειμένη την Κυπριακή Δημοκρατία και την άμυνα της ημικατεχόμενης μας πατρίδας.

Είναι αδιανόητο να αφήνονται περιθώρια θετικής προσέγγισης ενός τέτοιου ενδεχομένου τη στιγμή που η απειλή για την Κ.Δ. βρίσκεται ακριβώς απέναντι μας και τη στιγμή που οποιαδήποτε άμεση στρατιωτική εμπλοκή θα μπορούσε να πυροδοτήσει απρόβλεπτες πολιτικές και διπλωματικές συνέπειες και να αναταράξει τις ισορροπίες που τόσο πολύ χρειάζεται η χώρα μας.

 
27751