ΔΗΚΟ: Στηρίζει τη θέση για επιβολή κυρώσεων κατά Τουρκίας

Το ΔΗΚΟ καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιμείνει σε αυτή τη θέση και στο Συμβούλιο Αρχηγών

Στηρίζουμε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας και υπογραμμίζουμε την ανάγκη να επιμείνουμε σε αυτή τη θέση, αξιοποιώντας την πρωτοβουλία άλλων χωρών για επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, αναφέρει σε  σημερινή (22/9) ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ: 
Στηρίζουμε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας και υπογραμμίζουμε την ανάγκη να επιμείνουμε σε αυτή τη θέση, αξιοποιώντας την πρωτοβουλία άλλων χωρών για επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας.

Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιμείνει σε αυτή τη θέση και στο Συμβούλιο Αρχηγών. 

Τόσο η Λευκορωσία, όσο και η Τουρκία, θα πρέπει να υποστούν κυρώσεις και αυτή είναι μια ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδείξει ότι δεν ακολουθεί τακτική δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Δυστυχώς, χρειάστηκαν τρία χρόνια για την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να ανακαλύψει το περιεχόμενο της Νέας Στρατηγικής και να αντιληφθεί τη σημασία της.

 Χλεύαζαν, το 2017, τη Στρατηγική που προτείνουμε, η οποία, εάν εφαρμοζόταν συνολικά και με συνέπεια, στον ουσιώδη χρόνο, σήμερα η Κύπρος θα ήταν σε καλύτερη θέση.

Χάθηκαν όμως τρία ολόκληρα χρόνια με αποτέλεσμα:
1. Η Τουρκία να έχει αποθρασυνθεί ακόμη περισσότερο
2. Η αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας να έχει τρωθεί.

Ο χρόνος και τα γεγονότα απέδειξαν την ορθότητα και την προνοητικότητα του περιεχομένου της Νέας Στρατηγικής, που αναμφίβολα αποτελεί μια εθνική αναγκαιότητα. 

 
20251