ΔΗΚΟ: Τα 3 «κλειδιά» για αντιμετώπιση τουρκικής προκλητικότητας 

«Κεντρικός άξονας των ενεργειών μας πρέπει να είναι η διεκδικητικότητα», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ

Η αποθράσυνση της Τουρκίας και η κλιμάκωση της πολεμικής της ρητορικής χρήζουν στρατηγικής αντιμετώπισης η οποία περνά μέσα από την προάσπιση και την περαιτέρω ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε σήμερα (16/6) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως είπε, τρία είναι τα «κλειδιά» για τη διαχείριση της τουρκικής επιθετικότητας:

1/ Η επιμονή και ενίσχυση των προσπαθειών για επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Άγκυρας για τις πειρατικές της ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Αναμένουμε από την κυβέρνηση, να εξαντλήσει όλα τα νομικά μέτρα που της παρέχονται και να παραμείνει προσηλωμένη στον στόχο πρόκλησης πραγματικού πολιτικού και οικονομικού κόστους στην Τουρκία.

2/ Η διεύρυνση και εμβάθυνση των συμμαχιών της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ αλλά και η αναζωογόνηση των πολύ φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία. Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε αποτελεί η αναβάθμιση της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας, μέσω της σύστασης και λειτουργίας ενός Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής. 

3/ Την ίδια ώρα η ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης της αμυντικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απολύτως απαραίτητη. 

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

«Κεντρικός άξονας των ενεργειών μας πρέπει να είναι η διεκδικητικότητα», υπέδειξε σημειώνοντας ότι, «ως βάση αρχής, η νομιμότητα είναι με το μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς τα θεμέλια ετέθησαν το 2004 όταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανακήρυξε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη». 

«Όλοι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί της Τουρκίας για τον ακρωτηριασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων Κύπρου και Ελλάδας, πρέπει να αποτραπούν», κατέληξε ο κ. Μυλωνάς.
 

 
11886
Thumbnail