ΔΗΚΟ/Πανδημία: Η κυβέρνηση απέτυχε να σχεδιάσει 1 σταθερό πλάνο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ

«Ο κόσμος πληρώνει καθημερινά τους πειραματισμούς και τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ», αναφέρει σε σημερινή (4/5) του ανακοίνωση για την πανδημία το Δημοκρατικό Κόμμα.

Όπως αναφέρει το ΔΗΚΟ, «παρά την εμπειρία ενός ολόκληρου χρόνου, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, απέτυχε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο και σταθερό πλάνο προάσπισης της δημόσιας υγείας που να έχει αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:
«Παρά την εμπειρία ενός ολόκληρου χρόνου, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, απέτυχε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο και σταθερό πλάνο προάσπισης της δημόσιας υγείας που να έχει αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. 

Δυστυχώς με ασύγγνωστη προχειρότητα και επιφανειακά, εξακολουθεί να πειραματίζεται και να διαχειρίζεται την πανδημία με αυτοσχεδιασμούς. 

Δεν είναι τυχαίο που η Κύπρος εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά και επικίνδυνα επίπεδα νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατ’ αναλογία πληθυσμού. 

Δεν είναι τυχαίο που η Κύπρος εξακολουθεί να παραμένει η 4η χειρότερη χώρα στην ΕΕ στους εμβολιασμούς με μόνο 27% του πληθυσμού να έχει πάρει 1 δόση εμβολίου. 

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα που ξεσκεπάζει τις κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ που μιλούσε για 60% εμβολιασμένους και με τις 2 δόσεις μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Επιπρόσθετα η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες. Ενδεικτική της απαράδεκτης αυτής κατάστασης ήταν τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα σε εμβολιαστικό κέντρο της Λεμεσού.»
 

Tags
 
27507