Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου και Βουλευτή κ. Δημήτρη Δημητρίου για διάσκεψη ΓΓ ΑΚΕΛ.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρης Δημητρίου με δήλωση του αναφορικά με την διάσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ μιλά για 1980 λέξεις κακόπιστης κριτικής από το ΑΚΕΛ. Τονίζει ότι και η σημερινή διάσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ κινήθηκε στο γνώριμο δρόμο της μηδενιστικής λογικής του τελευταίου διαστήματος εκ μέρους του κόμματος της Αριστεράς. 

Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο κ. Δημητρίου αναφέρει ότι, ο κ. Κυπριανού χρειάστηκε 1980 καταμετρημένες λέξεις για μας πει ότι δεν βρίσκει τίποτα θετικό πουθενά όσο αφορά τις κυβερνητικές πολιτικές, σχεδόν σε όλα τα μεγάλα ζητήματα και ήγειρε την ίδια ώρα ερωτήματα εντυπωσιασμού που δεν έχουν απάντηση και ότι από το κυπριακό και τη λανθασμένη οπτική του συμψηφισμού ως την οικονομία και την ανάπτυξη, ο κ. Κυπριανού δεν βρήκε τίποτα θετικό να πει.

>>>Διαβάστε επίσης - Επαναδιεκδικεί την θέση του ΓΓ ΑΚΕΛ ο Α. Κυπριανού<<<

Σημειώνει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ότι, ευτυχώς για όλους μας, τα όσα θετικά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, τα προσπορίζεται η κυπριακή κοινωνία και που έχει μνήμη και θυμάται που ήταν τα χρόνια της κρίσης  και που σήμερα, ξεπερνώντας τον αρνητισμό του ΑΚΕΛ, μάλιστα χωρίς πανηγύρια από κανέναν. Ούτε από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ακριβώς γιατί είμαστε στη μέση του δρόμου.
 
Τέλος ως προς το κυπριακό, κανείς δεν έχει την πατρότητα των προθέσεων λέει ο κ. Δημητρίου και συμπληρώνει ότι για τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η επίλυση του κυπριακού είναι στόχος αταλάντευτος. Ας εφαρμόσουν άλλοι τη σοβαρότητα την οποία επικαλούνται, εγκαταλείποντας πλέον το σκοπό της αποκόμισης κομματικού οφέλους μέσω της μηδενιστικής κριτικής σε όλα τα ζητήματα.

 
4775
Thumbnail

Άμεση και έντονη είναι η αντίδραση της ελληνικής πλευράς στα όσα σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, αναφορικά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα αυτός είχε δηλώσει στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

ad1mobile

>>>Διαβάστε επίσης - ΥΠΕΞ Τουρκίας: Ψευδής και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη<<<

Με την τοποθέτησή του ο Ακσόι, επέκρινε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τους «αβάσιμους, ψευδείς, συκοφαντικούς και εχθρικούς χαρακτηρισμούς», όπως είπε, «σε βάρος της ιστορίας μας».

«Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί του κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση», ήταν το σχόλιο που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού ΥΠΕΞ.

«Η διαρκής προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα προκαλεί θλίψη και την εκθέτει», τόνισε και προσέθεσε: «Όπως και η χρήση, από πλευράς της, ανοίκειων εκφράσεων. Δεν θα την ακολουθήσουμε».

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

ad2mobile

Ο κ. Αλέξανδρος Γεννηματάς καλεί την Τουρκία «να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου».

«Ας αντιληφθεί ότι η καλή γειτονία, η ασφάλεια και η σταθερότητα, καθώς και η ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας, θα ωφελήσουν και την ίδια».

article 1