Δημητρίου: Είχαμε την πιο παραγωγική συνεδρία για το Πόθεν Έσχες

Θα προχωρήσουμε στην κατ’ άρθρο συζήτηση τις επόμενες ημέρες, σημείωσε

Ήταν ίσως η πιο ουσιαστική και παραγωγική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για το θέμα του Πόθεν Έσχες, ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Όπως σημείωσε το να καλέσουμε στην Επιτροπή τεχνοκράτες, ανθρώπους που έχουν την εμπειρία να μας βοηθήσουν, είναι κάτι που πρέπει συνεχώς να αξιοποιούμε στο Κοινοβούλιο. Συνέχισε λέγοντας ότι το ν’ ανοίξουμε δηλαδή τις πόρτες της Βουλής, στους ανθρώπους που έχουν τη γνώση και τις εμπειρίες να μας βοηθήσουν. Ήταν επίσης πολύ σημαντική και πολύ ουσιαστική η παρουσία και τα όσα μας έχουν πει, τόσο ο Πρόεδρος όσο και της μέλη της τριμελούς επιτροπής που ελέγχει τα Πόθεν Έσχες στη βάση της άλλης νομοθεσίας των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων εκτός του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών.

Φαίνεται πως έχουν προχωρήσει, πρόσθεσε, μας έχουν πει, τη διαδικασία μηχανογράφησης της δήλωσης ώστε να είναι πιο εύκολη η σύγκριση των δηλώσεων που γίνονται, κάτι που σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε.
 
Επιπλέον σημείωσε ότι, θα έρθουμε σε επαφή με τον Υφυπουργό Καινοτομίας για να ρωτήσουμε σε ποιο στάδιο είναι αυτή η διαδικασία και φαίνεται πως η δήλωση που γίνεται στη βάση της άλλης νομοθεσίας είναι πλήρης, περιεκτική, και η πρώτη σκέψη που κάναμε σήμερα ήταν να την υιοθετήσουμε ως έχει.

Τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε, στη βάση και των όσων έχουμε ακούσει σήμερα, θα προχωρήσουμε στην κατ’ άρθρο συζήτηση και πιστεύω ότι σήμερα μπήκε το φως στο τούνελ του δρόμου που θα κινηθούμε για να λήξει αυτή η συζήτηση. Η λογοδοσία, η διαφάνεια, η σωστή δήλωση είναι συστατικά που πρέπει συνεχώς να μας καθοδηγούν.

Αυτός είναι ο στόχος που έχουμε ως Επιτροπή, επεσήμανε.

Δείτε τη δήλωση Δημήτρη Δημητρίου:

 
25688