ΔΗΣΥ: Εμβληματικό μνημείο η Αγ. Σοφία που πρέπει να προστατευθεί

Η Αγ. Σοφία πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί ένα χώρο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών, τόνισε ο Ν. Τορναρίτης

Η προσπάθεια της Τουρκίας για αλλαγή του σημερινού καθεστώτος της Αγίας Σοφίας δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα και προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των χριστιανών αλλά και όσων πίστεψαν και πιστεύουν στην ελευθερία και την ειρήνη, τόνισε σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.

Όπως είπε, η Αγία Σοφία παραμένει διαχρονικά ένα οικουμενικό σύμβολο θρησκευτικής λατρείας αλλά και ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Αυτό το εμβληματικό μνημείο, εκτός από σύμβολο του χριστιανικού κόσμου, αποτελεί και ένα εξαιρετικό δείγμα πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και αντικατοπτρίζει την πλούσια και μακραίωνη ιστορία της Κωνσταντινούπολης», υπογράμμισε.
 
«Ως ένα τέτοιο μνημείο θα πρέπει να προστατευτεί και να συνεχίσει να αποτελεί ένα χώρο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών», τόνισε.
 
«Η προσπάθεια της Τουρκίας για αλλαγή του σημερινού καθεστώτος της Αγίας Σοφίας δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα και προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των χριστιανών αλλά και όσων πίστεψαν και πιστεύουν στην ελευθερία και την ειρήνη», κατέληξε.
 

 
23624