ΔΗΣΥ: Με την αναγκαία τόλμη της Κυβέρνησης η άρση εμπάργκου όπλων

«Η απόφαση αυτή έγινε εφικτή λόγω της απαγόρευσης του ανεφοδιασμού ρωσικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της Κύπρου»

Απάντηση σε Νίκο Χριστοδουλίδη και ΔΗΚΟ δίνει ο ΔΗΣΥ, αναφορικά με την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ, η ολική άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ, εκτός από αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας της κυβέρνησης τα τελευταία δέκα χρόνια, έγινε εφικτή λόγω της απαγόρευσης του ανεφοδιασμού ρωσικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της Κύπρου.

>>> Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο <<<

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, «αυτοί που είχαν την αναγκαία τόλμη να λάβουν και να εφαρμόσουν αυτή την απόφαση, είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι αρμόδιοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Κασουλίδης και Πετρίδης, με την πολιτική στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού». 

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Αυτούσια η απάντηση του ΔΗΣΥ:

«Η ολική άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ, εκτός από αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας της κυβέρνησης τα τελευταία δέκα χρόνια, έγινε εφικτή για ένα σημαντικό λόγο: την απαγόρευση ανεφοδιασμού ρωσικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της Κύπρου.

Και αυτοί που είχαν την αναγκαία τόλμη να λάβουν και να εφαρμόσουν αυτή την απόφαση, είναι  ασφαλώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι αρμόδιοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Κασουλίδης και Πετρίδης, με την πολιτική στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Ως εκ τούτου, η όποια προσπάθεια οικειοποίησης αυτής της εξαιρετικά σημαντικής για τη χώρα μας εξέλιξης είτε από τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, είτε από το κόμμα που τον υιοθέτησε ως υποψήφιο είναι ατυχής, ιδιαίτερα όταν οι επικρίσεις του ΔΗΚΟ προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Δημοκρατικού Συναγερμού είναι τόσο έντονες και ισοπεδωτικές».

 
27720