ΔΗΣΥ: Ο Παντελής Κούρος θα παραμείνει φάρος για όλους μας

Συλλυπητήρια Δημοκρατικού Συναγερμού για τον θάνατο του Παντελή Κούρου

«Ο Παντελής Κούρος ήταν και θα παραμείνει φάρος ανιδιοτελούς προσφοράς για όλους μας», αναφέρει σε σημερινη (9/5) ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αποχαιρετώντας τον στενό συνεργάτη του Γλαύκου Κληρίδη.

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ, «μας δίδαξε το πολυτιμότερο των μαθημάτων, πως η ουσία των πραγμάτων δεν κρύβεται στο θόρυβο αλλά στη νηφαλιότητα και στον καθαρό πολιτικό λόγο».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ: 
«Ηγεσία και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, αποχαιρετούμε σήμερα με βαθύτατη θλίψη τον Παντελή Κούρο.
 
Ο Παντελής Κούρος μπόλιασε με την πορεία του τα πολιτικά πεπραγμένα στη χώρα μας με ήθος, εντιμότητα και χαμηλούς τόνους. Μας δίδαξε το πολυτιμότερο των μαθημάτων, πως η ουσία των πραγμάτων δεν κρύβεται στο θόρυβο αλλά στη νηφαλιότητα και στον καθαρό πολιτικό λόγο.
 
Δίπλα στον Γλαύκο Κληρίδη από την ίδρυση του Ενιαίου Κόμματος στα μέσα της δεκαετίας του 1960, στην ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού το 1976, Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω στην κυβέρνηση Κληρίδη το 1993, στην ίδια θέση το 1998 και ως τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης το 2003, στάθηκε όσο κανείς στο πλευρό του αείμνηστου ηγέτη στις εξελίξεις που καθόρισαν την πορεία της σύγχρονης Κύπρου.
 
Σύμβουλος και φίλος, με έμφυτη σοφία και ηρεμία, με διορατική ματιά και σκέψη, ο Παντελής Κούρος ήταν και θα παραμείνει φάρος ανιδιοτελούς προσφοράς για όλους μας στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά κυρίως ένας ειλικρινής και έντιμος άνθρωπος όπως θα τον θυμάται όλη η Κύπρος.
 
Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ και αποχαιρετούμε με οδύνη τον Παντελή Κούρο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια, στα παιδιά του και τους οικείους του. Ο πόνος τους είναι και δικός μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
 
Αιωνία του η μνήμη.»

 
27757