ΔΗΣΥ: Πολιτικό χρέος να απαλλάξουμε την Κύπρο από την κατοχή

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει προσηλωμένος στο στόχο τερματισμού της τουρκικής κατοχής, τονίζει σε Διακήρυξή του

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει προσηλωμένος στο στόχο του τερματισμού της τουρκικής κατοχής, της απελευθέρωσης των κατεχομένων εδαφών και της επανένωσης, της αποκατάστασης της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, με την πλήρη ισχύ των δικαιωμάτων ολόκληρου του πληθυσμού της, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, θρήσκευμα ή άλλα χαρακτηριστικά, τονίζει σε Διακήρυξή του για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής ο ΔΗΣΥ.

«Το πολιτικό χρέος που προκύπτει από αυτή την αναγνώριση της θυσίας τους είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για να απαλλάξουμε την Κύπρο από την τουρκική κατοχή», σημειώνει.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αυτούσια η Διακήρυξη του ΔΗΣΥ για τη μαύρη επέτειο της εισβολής:

46 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα εκείνη που, βρίσκοντας πρόσχημα το πραξικόπημα που προκάλεσε η Χούντα, ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε και εισέβαλε στην Κύπρο. Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε μια προμελετημένη συγκυρία, αφού η Κύπρος βρέθηκε προδομένη και εθνικά διχασμένη, παντελώς ανοχύρωτη και αποδιοργανωμένη, και κατέδειξε το απάνθρωπο πρόσωπο του πολέμου, της βίας και των διωγμών εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού.

Εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας ζουν έκτοτε πρόσφυγες στον ίδιο τον τόπο τους, η πατρίδα μας παραμένει βίαια κομμένη στα δυο, ο κυπριακός λαός εξακολουθεί να θρηνεί χιλιάδες θύματα του «Αττίλα», ο πόνος και το δράμα για τους αγνοούμενούς μας δεν έχουν τέλος ενώ γνωστές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι ηρωικοί μας εγκλωβισμένοι στους οποίους η έμπρακτη συμπαράστασή μας είναι δεδομένη.  

Η πιο δυσμενής παράμετρος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο παραμένει ο ίδιος ο θύτης, η Τουρκία, που αρνείται να δει τις βαρύτητες ευθύνες της στα μάτια και επιπρόσθετα ενεργώντας κατά παράβαση κάθε διεθνούς δικαίου, είναι ξεκάθαρη η επιθυμία της να διαμορφώσει νέα τετελεσμένα τόσο επί του εδάφους όσο και εισβάλλοντας στην ΑΟΖ της χώρας μας. 

Η αντίστασή μας απέναντι σε αυτή την πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας είναι αταλάντευτη, με πρόταγμα το διεθνές δίκαιο, μέσα από την ΕΕ, με τα πολιτικά και νομικά μας όπλα υπερασπιζόμαστε διαρκώς τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Με την ευκαιρία της πικρής επετείου, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους μαχητές της ελευθερίας και τους πεσόντες στον άνισο πόλεμο του 1974. Το πολιτικό χρέος που προκύπτει από αυτή την αναγνώριση της θυσίας τους είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για να απαλλάξουμε την Κύπρο από την τουρκική κατοχή.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που θα απαλλάξει τη χώρα μας από τον ξένο στρατό και τον έλεγχο της Τουρκίας και θα επιτρέψει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να συνεννοηθούν και να σχεδιάσουν ένα κοινό ειρηνικό μέλλον συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει προσηλωμένος στο στόχο του τερματισμού της τουρκικής κατοχής, της απελευθέρωσης των κατεχομένων εδαφών και της επανένωσης, της αποκατάστασης της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, με την πλήρη ισχύ των δικαιωμάτων ολόκληρου του πληθυσμού της, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, θρήσκευμα ή άλλα χαρακτηριστικά.
 

 
27498