ΔΗΣΥ: Τα τροποποιημένα οχήματα δεν είναι απαραίτητα και παράνομα

Για τις όποιες μετατροπές, υπάρχει ήδη υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο επισημαίνει ο ΔΗΣΥ

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν προτίθεται να στηρίξει πολιτική προσέγγιση που θα ακινητοποιήσει τα αυτοκίνητα με μετατροπές. Αυτό τονίζει δρ δελτίο Τύπου το κόμμα επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι σύμφωνα με τον συντονιστή παραγωγής πολιτικής για την οδική ασφάλεια του Δημοκρατικού Συναγερμού, Στέλιο Κυθρεώτη, υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Στόχος είναι η  μεθόδευση νέων παραμέτρων στο άμεσο μέλλον που θα καλύπτουν καλύτερα τις όποιες μετατροπές στα οχήματα, πάντα τηρουμένων των ορίων ταχύτητας, επιπέδων ήχου και όλων των παραμέτρων που προνοούνται.

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, «Για τις όποιες μετατροπές, υπάρχει ήδη υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τόσο τις νόμιμες όσο και τις παράνομες. Επιπλέον, υπάρχει το εγχειρίδιο αλλαγών, μετατροπών και προσαρμογών του Τ.Ο.Μ. το οποίο καθορίζει τις μετατροπές που επιτρέπονται. Είναι δεδομένο ότι οποιοσδήποτε παρανομεί πέραν των ορίων θορύβου θα πρέπει να υποχρεούται να το επαναφέρει. Όμως η παράβαση θα πρέπει να διαπιστώνεται με ηχομέτρηση».

Στέλιος Κυθραιώτης
a lik

Δείτε επίσης: ΔΗΣΥ: Ο ΠτΔ χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για το Κυπριακό

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ, «η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Όποιος παρανομεί, θα πρέπει να τιμωρείται. Όμως η γενική και αόριστη κατηγοριοποίηση όλων των οχημάτων που νόμιμα προχωρούν σε μετατροπές και βελτιώσεις, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα των παράνομων μετατροπών».  

 
25731