Δυσαρέσκεια ΜΟΚΑΣ για αμφισβήτηση έρευνας καταγγελιών του OCCRP

Η Μονάδα τονίζει ότι η τελική της Έκθεση, όταν ετοιμαστεί, θα υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, στον οποίο είναι υπόλογη

Δυσαρέσκεια «λόγω της άμεσης και πρωτοφανούς αμφισβήτησης θεσμών» σε σχέση με τη διερεύνηση του δημοσιεύματος για συναλλαγές μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Nicos Chr. Anastasiades & Partners LLC που έγιναν το 2007, εκφράζει η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), τονίζοντας πως όταν η τελική Έκθεση με τα πορίσματα, όταν θα ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΜΟΚΑΣ:
«Σε σχέση με δημόσιες δηλώσεις αναφορικά με τη διερεύνηση του δημοσιεύματος για συναλλαγές μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Nicos Chr. Anastasiades & Partners LLC που έγιναν το 2007, οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας, λόγω της άμεσης και πρωτοφανούς αμφισβήτησης θεσμών.

»Η ΜΟΚΑΣ δεν είναι ανεξάρτητη Υπηρεσία, αλλά υπάγεται στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, άμεσα υπόλογη στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

»Διερωτώμαστε κατά πόσον αμφισβητείται ο ίδιος ο θεσμός του Γενικού Εισαγγελέα, εφόσον το αποτέλεσμα της διερεύνησης θα τεθεί ενώπιόν του για μελέτη των όποιων πορισμάτων.

»Η αναφορά σε δημόσιες δηλώσεις ότι «Έπρεπε να είχε ζητηθεί πραγματικά ανεξάρτητη διερεύνηση που να είναι αξιόπιστη διεθνώς», προσβάλλει την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση της Νομικής Υπηρεσίας και εκφράζουμε τη λύπη μας.

»Σε σχέση με την αναφορά σε «διεθνή αξιοπιστία», απαντούμε ότι η ΜΟΚΑΣ τυγχάνει αναγνώρισης και μεγάλου σεβασμού στο εξωτερικό, τόσο στις Υπηρεσίες ξένων χωρών, όσο και σε διεθνείς Οργανισμούς, που εκφράστηκε τόσο για μεμονωμένες υποθέσεις συνεργασίας με Υπηρεσίες άλλων χωρών, όσο και σε ΄Εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

»Δεν πρόκειται να προβαίνουμε σε δημόσιες δηλώσεις για τις ενέργειές μας, ούτε θα απαντούμε σε οποιαδήποτε ερωτήματα για την όλη υπόθεση.

»Η τελική Έκθεση με τα πορίσματα, όταν θα ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, στον οποίο η ΜΟΚΑΣ είναι υπόλογη», καταλήγει η ΜΟΚΑΣ.

 
22369